Една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“ се

...
Една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“ се
Коментари Харесай

Вино от най-висок клас на „Вила Ямбол“ намери място сред най-добрите в България

Една от най-старите мазета в Южна България „ Вила Ямбол “ се подреди измежду най-хубавите производители на български виновност. Тяхното Vineyards Selection Тенево бе класирано на пето място в класацията Divino Top 50. Отличеното вино е от сортовете Мерло, Каберне Фран и Пти Вердо, годишна продукция 2016 година Vineyards Selection e колекционерската серия виновност на „ Вила Ямбол “, основана с концепцията да разгърне най-пленителните характерности на тероара. Вината са основани от три микрорайона – Тенево, Тополица и Болярово.

Насажденията от награденото в Тенево са от 2005 година. „ Това не е просто резултат от твърдоглав труд и доста старания, това вино е една сбъдната фантазия. Още със засаждането на лозята в тези микрорайони, си поставихме за цел да създадем неповторими виновност, които да показват силата на тероара и какъв капацитет може да разкрие в типичен френски сортове “, разясниха от екипа на „ Вила Ямбол “.

„ Този бленд се отличава със забележителни дълбочина и трудност. Елегантността на тялото и умереното алкохолно наличие го открояват на фона на нормалните по-мощни и високоалкохолни тракийски виновност. Стройно и благородно! “, показаха уредниците.
Това е следващо отличие за лимитираната серия на „ Вила Ямбол “. Малко по-рано тази година Vineyards Selection Тенево завоюва сребърно отличие на влиятелния френски конкурс Vinalies Internationales, проведен от Съюза на енолозите във Франция.

„ Няма подозрение в едно – всички виновност от Top 50 са с доста високо качество и създателите им имат цялостното право да се гордеят с прелестно свършената работа! И още, виновността у нас, които блестящо отразяват тероара си, са от ден на ден, както и все по-умело и интелигентно се работи с локалните ни сортове. Това е правилният път и ние в действителност сме горди с достиженията на българското винарство! “, обощиха представянето на виновността уредниците от Divino.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР