Една от най-обичаните поп-фолк изпълнителки говори откровено за работата, живота

...
Една от най-обичаните поп-фолк изпълнителки говори откровено за работата, живота
Коментари Харесай

Камелия: Любовта не е компромис, а разбиране - slava.bg

Една от най-обичаните поп-фолк изпълнителки приказва искрено за работата, живота и любовта пред "Телеграф. "

- Новият ви план „ Иди си “ е римейк на обичана ария от предишното. Вие обаче успяхте да я изпеете по собствен метод. Как се роди концепцията за това парче?

- Тази концепция се породи доста от дълго време – преди няколко години. Оказа се, че освен на мен доста ми харесва, само че също е обичана ария на моя Цветин. Той я харесваше доста, пускаше си я, когато си вършим празненства, и споделяше, че това е ария за душата. Когато взехме решение да направя римейк, първото нещо, което трябваше да създадем, бе да закупим правата на музиката, тъй като тя е гръцка, на Василис Карас. В последния миг разбрахме, че текстът е дело на колежката ми Деси, която я извърши преди години. Много съм й признателна, че даде единодушието си да я извърша с този текст. Направих същата ария, със същия текст, само че с нов аранжимент към 2020 година, който е дело на Diamond Beat Production.

- Бяхме привикнали да ви виждаме като дамата хамелеон – всякога друга, изненадвахте с какво ли не. Известно време сякаш се бяхте поспряла, в този момент още веднъж сте тази Камелия - другата и провокативната.


- Да, в действителност се бях поспряла. Един ден, седейки си у дома и разговаряйки с Цветин, който е неразделно до мен, си споделих – правила съм това, и това, и това, а в този момент какво да направя... В диалога той ми сподели: „ Направи същото за новите консуматори на тази музика, за младите “. Тогава в действителност осъзнах, че доста постоянно сме склонни да оставаме в предишното и да заобикаляме сегашното. Събуди се онази Камелия, която постоянно си е била в мен. Така се породи концепцията още веднъж да стартира да се трансформирам, което ми носи огромна приятност.

- Имаше ли нещо забавно около фотосите на видеото, някоя преживелица, която да споделите с нашите читатели?

- Това, че ни дадоха обещание да има ток на кариерата, а нямаше и трябваше в последния миг да се реагира (смее се). Валери Милев популярност Богу беше взел ограничения преди моето идване. Същият ден беше доста топъл, обезпечили ми бяха палатка с климатик, само че на открито бе по-прохладно, в сравнение с в нея. Освен това мъчно се върви на токчета и дълги ботуши по камъни (смее се).

- Какви са към този момент отзивите, противоположната връзка от почитателите?

- Много прелестно съм сюрпризирана и очарована от обстоятелството, че мненията в YouTube са доста и всички са позитивни. На пръстите на едната ръка се броят хората, които изричат назад мнение, евентуално харесват по-стария вид на песента, което аз почитам. Повечето хора обожават тази ария и доста я харесват в новия й прочит в осъвременена версия, харесват ритъма, китарите – цялото звучене. Толкова позитивни мнения за моя ария мисля, че за първи път получавам. Изненадана съм, можеше да се оцени и на другата прекаленост. Песента въпреки всичко е позната...

- Преди две години предизвикахте възторг с песента със Сашо Роман „ Името ти “. Сега и тази ария се възприема доста добре. Смятате ли, че българинът изпитва нужда от типично остарелия жанр звучене в попфолка?

- Със сигурност една част от българите изпитват носталгия по остарялото звучене, само че младите си имат тяхното чувство за поп фолк и аз ги разбирам, колкото и на моменти да ме смущават някои неща, това въпреки всичко е новата вълна в жанра.

- В необичайно време живеем, тази пандемия ни върна много обратно. Вие самата по какъв начин я преживявате?

- Казват, че тази година е година на съществени промени. Вероятно във всеки един аспект – нравствен, политически, финансов, другарски взаимоотношения, кариери, музика. Може би това, което не е било чисто, а подправено, ще изчезне. Случващото се е ново, необичайно и за мен, не се разграничавам от хората. Така или другояче аз пребивавам по-изолирано и не ми е липсвал доста външният свят. Да не можеш да се видиш с другар на кафе, на чай, не е добре. Излизането с маски е стресиращо. Почивах си, обмислях доста неща, имах опция да запиша няколко песни и да приготвя нови изненади. От 20-годишна не съм почивала, това беше първата ми дълга отмора. Имах повече време за майка ми, сещах се по-често за околните ми... Каквито и да бяха минусите, имаше и доста плюсове.

- Дали пък Господ не ни праща обръщение?

- Природата и Вселената са по-мъдри от нас. Ние сме огромно цяло, само че времето ни е доста с напрежение, пламенно и доста нападателно. Това чувствам и в попфолк музиката – доста експанзия. Балади от дълго време не се чуват. Умерена ария няма късмет да влезе в дискотека. Всичко стана напористо – непременно. Като че ли днешното е върхът, предишното да го заличим, унищожим – за нищо не става... А дали е по този начин?! Тази загуба на последователност, мекотата във взаимоотношенията ни изчезна. Нямаше по какъв начин природата да не ни предизвика, да ни накара да се осъзнаем.

- Говорим за експанзия, в това време загатваме думата другарство. Винаги сте била прям човек, може ли да има другарство сред сътрудници?

- Категорично бих споделила не. За да бъдат двама души другари и в това време сътрудници, те би трябвало да са доста израснали като хора, като човешки същества вътрешно. При тях не би трябвало да има его. Не би трябвало да се състезаваме като дами, като изпълнителки – коя ария е по-харесвана от почитателите, коя е по-успешна. Има ли го това, не е ли изчистено в зародиш, в никакъв случай не може да има другарство. Приятелството е чисто шерване, поддръжка. То не е съревнование.

- Можете ли да кажете, че Цветин с изключение на мъжа до вас е и най-хубавият ви другар?

- Да, той е най-хубавият ми другар, тъй като за мен другарството включва всичко. Да те познава един човек подобен, какъвто даже ти не се познаваш, да нямаш позор, да нямаш боязън. Да се разкриеш, да се разтвориш прочувствено в недостатъци, в компликации, в яд – във всеки един миг да се разкриеш пред другия – това е другарството. Да си сигурен, че той няма да злоупотреби с доверието ти, няма да ти навреди, че помощта и препоръките му са чисти - това за мен е другарство и аз го имам в очите на Цветин и в цялостното му наличие в моя живот. Това е дълъг път, ние също сме имали сложни моменти с раздели. Всеки си има остри връхчета, които не е нужно да затъпяваш, а да напаснеш с другия по този начин, че да не губиш себе си, само че да не загубиш и индивида, който обичаш. И да не го наранят тези остри връхчета.

- Трябва ли да се вършат взаимни отстъпки, с цел да е сполучлива една връзка?

- Думата компромис няма място в любовта. В нея има схващане. Когато има проблем, той се взема решение с говорене. Тогава любовта остава чиста. Потиснатостта тежи в теб, няма място за компромис. Да, мъчително е, тежко е, само че има триумф, няма загуба – учим се и съумяваме.

- Кой прости по-бързо при сериозен спор сред вас с Цветин?

- Не обичам да мълча, гневна съм на момента, след което ми минава и мога да приказвам. Цветин е в друга позиция – обича при избрана обстановка да се затвори и мълчи. Това ме ядосваше, само че най-после се напаснахме. Давам му опция да мълчи и когато му премине, решаваме всичко с говорене.

- Коя зодия е той?

- Овен, а аз Козирог... Казват, че е невероятно, добре, че нямам доверие 100 % на хороскопите (смее се).

- Кога да чакаме нещо ново от Камелия?

- Понеже имах опция и да се наспя, и да потворя, считам да бъда по-продуктивна и скоро да споделя нещо, което съм замислила като изненада.

- За какво мечтаете?


- Мечтая хората, които са в живота ми, да са живи и здрави. Хубаво е човек да има посока в живота си, всичко е доста самостоятелно. Аз имам своя си посока – и кариерно, и фамилно. Единствено си поисквам да съм жива и здрава. Много проекти правехме, само че сегашната обстановка ни стопира, научи ни да не мислим огромно. Казвам си – умерено, Камелия, на следващия ден, като се съмне, имаш посока, ще се случи това, което би трябвало да се случи. Ние даваме всичко от себе си и става това, което би трябвало да стане. Всички хора да са живи и здрави – тогава всички ще сме щастливи.

Източник: Monitor
Снимка: Виктория Сиракова
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР