Една от най-младите трансплантирани жени у нас - 22-годишната Биляна

...
Една от най-младите трансплантирани жени у нас - 22-годишната Биляна
Коментари Харесай

Биляна си отиде едва на 22 години, не я спаси дори трансплантацията на сърце

Една от най-младите трансплантирани дами у нас - 22-годишната Биляна умря. Това оповестяват с мъка нейните близки. Младата жена получи късмет за живот преди към две години, когато й бе трансплантирано сърце. Историята на Биляна трогна цяла България, когато младото момиче се срещна с бащата на 36-годишна жена, умряла след мозъчен инсулт. Именно нейното сърце затуптява в гърдите на Биляна, откакто мъжът взима решение да подари органите на щерка си.
Всичко стартира доскоро повече от 2 години. Биляна ученичка в 11 клас от Варна и й следва абитуриентски бал. Всичко върви добре до една заран, в която Биляна съвсем не се разсънва. „ Една заран получих инсулт и по-късно схванаха, че съм за трансплантация”, споделя тя.

Биляна влиза в листата на чакащите сърца. За родител да преживее сходно нещо е извънредно мъчно.

Чудото за Биляна и фамилията й идва след година и половина очакване На 30 октомври 2015 година фамилията на Биляна си е у дома и чества рождения ден на майка си. Тогава най-хубавият подарък идва по телефона.



В деня когато родителите на Биляна чуват най-хубавата вест, че тяхното дете ще живее, Стефан губи своето дете. Дъщеря му Петя е на 36 години. Внезапно получила мозъчен инсулт.

След три дни очакване за смяна той схваща, че щерка му повече няма да се разсъни. Тогава му следва още един тежък избор. Въпреки че детето му е спряло да диша, органите му не са повредени и в болничното заведение му предлага да ги подари. Той споделя, че не се е колебал доста и бързо е решил да подпише, с цел да може детето му да помогне на различен.

Подписът на Стефан избавя четири човешки живота. Биляна получава сърцето на Петя.
След трансплантацията Биляна стартира нов живот, само че сърцето, което тупти в гърдите й не устоя и тази нощ тя си отиде от този свят.

Новината за ненавременната гибел на прелестната Биляна бе обявена във Facebook от журналиста Георги Пеев, който също е с трансплантирано сърце. " Биляна вечно остана на 22. Отиде Там, където няма болежка... Мъжете с трансплантирани сърце останахме без единственото си цвете. Без най-нежното цвете. Сбогом, Биби! С Емо да пазите място до вас! "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР