Една от най-известните световни фирми за наемане на леки коли

...
Една от най-известните световни фирми за наемане на леки коли
Коментари Харесай

Херц - една от най-големите световни компании за коли под наем, обяви фалит

Една от най-известните международни компании за наемане на леки коли - " Херц ", разгласи процедура за банкрут и изиска отбрана правосъдна отбрана в американски съд в щата Делауер, откакто бизнесът ѝ бе унищожен от пандемията от ковид, съобщи Ройтерс.

Разговорите с кредиторите на " Херц " се оказаха безрезултатни.

Международните районни клонове на компанията, в това число тези в Европа, Австралия и Нова Зеландия, не са включени в процедурата, почнала в Съединени американски щати, оповестиха от компанията.

" Херц ", чийто максимален акционер е милиардерът вложител Карл Айкан - притежател на съвсем 39 % от акциите, пострада съдбовно от оповестените от управляващите на Съединени американски щати забрани за пътувания, които блокираха хората по домовете им. Голяма част от приходите на " Херц " идваха от рент-а-кар офисите по летищата, които на практика замряха след блокирането на въздушния трафик.

С близо 19 милиарда $ задължения и към 38 000 чиновници по целия свят в края на 2019 година, " Херц " е измежду най-големите компании, станали жертва на пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР