Една от най-известните кулинари в света - Мери Бери, избра

...
Една от най-известните кулинари в света - Мери Бери, избра
Коментари Харесай

70 години на трона: избраха десерта за юбилея на Елизабет II

Една от най-известните кулинари в света - Мери Бери, избра формалния десерт за платинения празник на кралица Елизабет II, заяви Би Би Си.

Той е лимонен крем, с бисквити амарети и швейцарско руло, подготвен от Джема Мелвин. След оспорвано съревнование и дегустация, известната телевизионна водеща и кулинар Мери Бери го дефинира като „ безусловно превъзходен ".

Джема Мелвин подготвя пудинга, откакто се въодушевява от лимонен десерт, поднесен на сватбата на бъдещата кралицата с принц Филип през 1947 година

Сладкишът е на няколко пласта с лимонова извара, яйчен крем, желе, сок от мандарини, бита прясна сметана, бисквити амарети, шоколад и швейцарско руло.

Десертът ще бъде част от специфичното меню за платинения празник на Елизабет II, в което са още „ Пиле за коронацията " - поширано пиле в кремообразен къри сос, и гъби „ Виктория ", с заряд от маслен крем и сладко от малини.

Приблизително 5000 души, на възраст от 8 до 108 години, участваха в националното съревнование за приготвянето на нов десерт, в чест на 70-годишнината от възкачването на трона от Елизабет II.

Съревнованието изискваше да бъде основан десерт със запаметяваща се история, само че и подобаващ за усета на 96-годишната кралица.

Друго значимо изискване бе и опцията пудингът да се подготвя в домашни условия и да участва на уличните тържества, планувани в цялата страна през юни.

Джема Мелвин разяснява след успеха си, че творението й отдава респект на три значими дами - нейните баби и кралицата.

" Не мога да допускам, че този непретенциозен десерт завоюва. Сюрреалистично е. Исках това да бъде „ националният пудинг ", освен за кралицата, само че и за всички останали ", добави още тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР