Една от най-известните жени на ръководни постове в Силициевата долина

...
Една от най-известните жени на ръководни постове в Силициевата долина
Коментари Харесай

Мег Уитман се оттегля като главен изпълнителен директор на HPE

Една от най-известните дами на управителни постове в Силициевата котловина - ветеранът в ръководството Мег Уитман, се отдръпва на следващия ден като основен изпълнителен шеф на Hewlett Packard Enterprise (HPE), оповестява Business Insider.

В продължение на години Уитман направляваше курса на компанията. Неочакваното известие за отдръпването й идва няколко месеца откакто тя беше видяна да се явява на изявление за работа като началник на Uber. В последна сметка Уитман не получи позицията. 

Тя ще бъде сменена от Антонио Нери, който е президент в компанията, само че ще остане в борда на шефовете. 

61-годишната Уитман преведе HPE през някои от най-драматичните промени в развиването, откогато се причислява към компанията през 2011 година като основен изпълнителен шеф на Hewlett-Packard. Тя направи промяна, при която бяха освободени десетки хиляди чиновници, предстоят и още съкращения. Раздели компанията HP Inc. на производител на PC компютри и принтери и Hewlett Packard Enterprise (HPE), който прави сървъри и други компютърни артикули за огромни компании. Остана отпред на HPE, до момента в който Диън Уийслър оглави HP Inc. Освен това раздели няколко бизнес подразделения на HPE, в това число консултантския бизнес и услугите от софтуерния бизнес. 

" Сега е време Антонио и едно ново потомство водачи да поемат ръководството на HPE ", споделя тя в изказване във връзка отдръпването й. 

Уитман става един от най-известните шефове на Силициевата котловина още през 90-те години, когато напуща производителя на играчки Hasbro, с цел да се причисли към eBay, тогава стартъп с 30 чиновници и 4 млн. $ доходи. 10 години по-късно тя трансформира eBay в един от най-разпознаваемите марки на интернет, с 8 милиарда $ доходи. 

Има присъединяване и в политиката - тя се кандидатира за губернатор на Калифорния от Републиканската партия през 2010 година и загуби от Джери Браун. Финансира акцията си най-вече със лични средства и стана политическият претендент в американската история, похарчил най-голяма сума персонални средства в размер на 144 млн. $ за акцията си (от общо 178,5 млн.).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР