Една от най-издирваните китайски бегълки се предаде, след като прекара

...
Една от най-издирваните китайски бегълки се предаде, след като прекара
Коментари Харесай

Една от най-издирваните китайски бегълки се завърна след 19 години, прекарани в САЩ

Една от най-издирваните китайски бегълки се съобщи, откакто прекара 19 години в Съединени американски щати, заяви китайската организация за битка с корупцията (Централна комисия за инспекция на дисциплината - ЦКПД), представена от Ройтерс.

50-годишната Хуан Хун е била счетоводителка в държавна компания. Тя беше упрекната в заграбване на публични средства и през 1998 година избяга в Съединени американски щати, заяви ЦКПД. Засега Ройтерс не е съумяла да се свърже с Хуан, фамилията й или неин юрист.

В рамките на акцията за битка с корупцията на китайския президент Си Цзинпин Китай организира интервенция "Лов на лисици " за търсене на корумпирани предприемачи и служители, избягали в чужбина и изнесли активите си. През април 2015 година китайските управляващи разгласиха лист със 100 най-издирвани обвинени, за които се счита, че се укриват в чужбина. Хуан Хун е 43-ят човек от листата, върнал се в Китай след началото на интервенцията, оповестява ЦКПД на уеб страницата си.

В петък Ян Сючжу, която до неотдавна бе отпред на листата, призна пред съда виновността си по отправените й обвинявания. Тя се върна в Китай след 13 години, прекарани като бегълка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР