Една от най-хубавите възможности, които ни дават технологиите на днешното

...
Една от най-хубавите възможности, които ни дават технологиите на днешното
Коментари Харесай

С Амадеус започна сезон 2017/2018 на Британския национален театър

Една от най-хубавите благоприятни условия, които ни дават технологиите на днешното време, е да се усещаме жители на света даже и без действително да пътуваме из него. Можем да следим сезона на най-големите театри от екрана на компютъра или в близкия киносалон.

Тази седмица стартира киносезон 2017/2018 на Кралския народен спектакъл в Лондон – форумът, който събира в залата на Синема Сити цвета на българския сценичен хайлайф и англоговорещите ценители на театъра от най-високо качество. Първата директна прожекция от Кралския народен спектакъл притегли като с магнит и нас, ценителите на музиката и музикалния спектакъл – „ Амадеус ” на Питър Шафър.

Обичате ли да четете пиеси? Кой е най-хубавият филм по театрална пиеса, който сте гледали? За мен в Тор 3 е „ Амадеус ” на Милош Форман. Не съм предполагала, че след филмовия шедьовър, изработен с доста по-силната и богата софтуерна палитра на седмото изкуство, театралният театър може по този начин мощно да ми влияе! Обяснението е в завладяващата актьорска игра, в режисьорските „ хрумки ” на Майкъл Лонгхърст , в съвършения звуков дизайн на Пол Ардити , в традициите и в софтуерните благоприятни условия на спектакъл от най-висока класа като Кралския народен спектакъл в Лондон! Към моето удивление прибавям, както върша по традиция, усещанията на зрителка до мен в киносалона и на един от огромните български артисти, които срещнах в залата на Синема Сити – Веселин Ранков . Чуйте в звуковия файл.

Ако отидете на някоя от идващите прожекции от киносезон 2017/2018 на Кралския народен спектакъл в Лондон, ще откриете и кой български оперен режисьор следи с блестящ взор тези изключителни събития. Следващата прожекция на „ Амадеус ” на Питър Шафър е на 4-и октомври от 19 ч. в Синема Сити.

На 7-и октомври чакаме първата прожекция от новия киносезон на Метрополитън опера в Ню Йорк – на „ Норма ” от Белини. На 11-и октомври ще стартира новият киносезон на Кралската опера в Лондон „ Ковънт Гардън ” – с „ Вълшебната флейта ” от Моцарт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР