Една от най-хубавите черти на кучетата е, че те ни

...
Една от най-хубавите черти на кучетата е, че те ни
Коментари Харесай

Кои са най-мързеливите породи кучета

Една от най-хубавите черти на кучетата е, че те ни обичат абсолютно такива, каквито сме. Някои породи обожават и физически се нуждаят от интензивни разходки денем, до момента в който други не са толкоз дейни и биха се насладили да мързелуват дружно с нас пред тв приемника.

Въпреки че другите породи кучета се нуждаят от друга степен на извършения, всички те имат нужда от някаква форма на оживление, с цел да бъдат здрави и щастливи. Независимо дали става въпрос за разходка на кучето из квартала или занимателни игри в жилището, би трябвало да им се обезпечават извършения, с цел да не затлъстяват и с цел да поддържат връзката си със притежателите си.

Затова изборът ви на куче за домакински любим би трябвало да бъде съгласуван с вашия метод на живот и степента на опциите ви да отделяте време за вашето куче.

Ако сте от вида хора, които нямат време или предпочитание да тичат с кучето си или да го разхождат на дълги разходки всеки ден, най-хубавото решение за вас би било да си вземете по-мързелива порода куче, което обича по-често да се излежава у дома.

Ето кои са 13-те най-мързеливи породи кучета:

Басет

 Басет

Басетите са спокойни и не доста преносими кучета. Те се нуждаят от умерени извършения, да вземем за пример ежедневна разходка с умерено движение, след която нормално се настаняват комфортно за сладостен сън.

Английски булдог

Представителите на тази порода имат потребност от постоянни разходки със относително бърза скорост, с цел да се предотврати наднорменото тегло при кучетата. Обикновено сладко си поспиват след такава изморителна за тях обиколка.

Немски дог

Това е порода кучета с великански размери, само че с нежна психика, заради което основават мощни връзки с деца. На височина могат да доближат до 80 см. Сравнително по-енергични са, изискващи няколко разходки дневно с умерено движение.

Японски Хин

 Японски Хин

Японският Хин е дребна порода куче. Наслаждава се на бавните разходки или обикалянето на двора, който населява. Предпочита да се излежава в мекото си кучешко легло пред преследване на топки и носене на пръчка. Малките му размери и относително лесния му темперамент го трансформират в домакински любим за апартамент. Освен това е мързеливо куче.

Кинг Чарлз Шпаньол

Кинг Чарлз Шпаньолите са прелестни компаньони, подготвени постоянно да следват притежателите си. Те се радват на умерени извършения и действия навън.

Булмастиф

Булмастифите са големи, жилави кучета със спокоен манталитет. Въпреки, че не биха били подобаващ сътрудник за бягане, въпреки всичко се нуждаят от ежедневни извършения под формата на разходка.

Пекинез

 Пекинез

Тези мънички кученца със сладка физиономия, обожават да седят в скута на притежателите си. Те не изискват повече от 20 минутни извършения дневно според от кучето.

Френски булдог

Френският булдог е малък вид кучета, които елементарно се привързват. Въпреки че са много игриви, това не значи, че са супер енергични. Обикновено им е задоволителна къса разходка или игра навън с техните стопани, която ги поддържа здрави и дейни.

Ши Тцу

Ши Тцу е друга порода дребни кучета, които на драго сърце се сгушват в скута на притежателите си. Кратките ежедневни разходки и игри им пасват идеално и задоволяват потребността им от придвижване. Обичат да получават огромни количества обич и внимание.

Чау чау

 Чау чау

Това гигантско пухкаво куче, наподобяващо плюшено мече, се характеризира със спокоен манталитет и изключителна преданост към стопанина си. Има потребност от умерени извършения като къси разходки или известно време за игра, само че не и в горещо време заради гъстата му четина. Може да се каже, че е измежду мързеливите кучета.

Мопс

Мопсите са игрива порода, която изисква умерени извършения, за поддържане на здравословно тегло. Те са прелестни домашни любимци, които на драго сърце биха гледали телевизия с вас.

Грейхаунд

Въпреки че този тип кучета се характеризира с експедитивност и активност, тези прояви на сила са краткотрайни. Грейхаундите имат потребност от най-малко една дълга изтощителна разходка или къс спринт дневно, само че по-късно са подготвени да се настанят комфортно и да релаксират до края на деня.

Чихуахуа

 Чихуахуа

Те обичат да седят в скута на стопаните си, само че също по този начин се нуждаят и от постоянни извършения за кучета. Предимството е, че могат да вършат тези извършения в относително малко пространство, като да вземем за пример апартамент. Не бива да се прекалява с разходките, тъй като дребните чихуахуа се изморяват много бързо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР