Една от най-големите зали на Университета за национално и световно

...
Една от най-големите зали на Университета за национално и световно
Коментари Харесай

Kaufland дари 270 хиляди лева за реновирането на аула в УНСС

Една от най-големите зали на Университета за национално и международно стопанство беше публично открита след огромен ремонт, финансиран от Kaufland България. В обновената зала могат да учат до 200 студенти. Дарението е на стойност близо 270 хиляди лв..

Залата беше публично открита на 21 март от ректора на университета проф. доктор Димитър Димитров и основния изпълнителен шеф на Kaufland България – Валтер Волф. На събитието участваха представители на ректорското управление, преподаватели и студенти. За тях беше проведен и специфичен мастър клас на тематика водачество, воден от вътрешния тренер в „ Обучение и развиване “ на компанията Васил Калудов.

„ С Kaufland ни свързва дългогодишно съдействие, което носи добавена стойност и за двете страни. Благодарим им за благородния жест и тяхната ангажираност и поддръжка за българското висше обучение. Това е доказателство, че образованието и бизнесът могат дейно да работят дружно в името на съвременна и качествена образователна среда “, разяснява проф. Димитров и добави: „ УНСС ще продължи да се стреми да дава отговор на упованията на бизнеса и да приготвя фрагменти, които още повече да му оказват помощ в неговото развиване “.



„ Днешното подаяние е естествено продължение на партньорството сред УНСС и Kaufland България. Като обществено виновна компания и един от най-стабилните работодатели в страната ние осъзнаваме смисъла на това да се влага в бъдещите бизнес водачи още от университетската пейка. Ние знаем, че те са най-ценният актив на университета. Доказва го и фактът, че в нашия екип имаме доста хора на управителни позиции, приключили УНСС “, акцентира основният изпълнителен шеф на веригата Валтер Волф.

След ремонта публика 2006 към този момент е топло и звукоизолирана и има окачен таван. Подменена е електрическата и климатичната апаратура, заменени са радиаторите и щорите. Това не е първото сходно подаяние, което компанията прави за най-стария бизнес университет у нас. В края на 2020 година беше открита напълно обновената зала на катедра ``Логистика и вериги на доставките “, актуализирана и оборудвана със средства на компанията. Дарението обезпечи съвременна презентационна и компютърна техника, която да улесни студентите в достъпа им до цифрови обучителни материали.

Съвместните начинания сред най-голямата верига за съвременна търговия у нас и УНСС не се изчерпват с дарението на финансови средства. Партньорството стъпва върху дълготрайна стратегия за съдействие, чиято цел е да развие връзката университет – бизнес през разнообразни начинания с образци от действителната работна среда. Тя планува поредност от образования, водени от одобрени специалисти на Kaufland България, както и организирането на визити и стажове в компанията за студенти на университета. Сътрудничеството ще продължи с нови действия, които да обзет студентите от разнообразни специалности. Към момента веригата работи от близко с катедрите „ Търговия “ и „ Логистика и вериги на доставките “. За учащите се в логистичното направление е планувано провеждането на специфични мастър класове, менторска стратегия и лидерска академия. Целта на всички тях ще бъде да поддържа и насърчи построяването на персонални и професионални качества у младите гении на УНСС.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР