Една от най-големите вериги на западноевропейския пазар за търговия с

...
Една от най-големите вериги на западноевропейския пазар за търговия с
Коментари Харесай

Една от най-големите модни вериги отваря нови магазини в Източна Европа, но пропуска България... засега

Една от най-големите вериги на западноевропейския пазар за търговия с облекла и артикули за дома Primark отвори първия си магазин в Румъния. Новият магазин е ситуиран в комерсиалния център ParkLake в Букурещ и се чака да посрещне първите си клиенти в навечерието на празничния сезон - на 15 декември. Досега най-близките до България обекти на компанията се намираха в Любляна и в Прага.

" Румъния е пазар с огромен капацитет и нашето нахлуване в него беше единствено въпрос на време, защото знаем, че марката Primark към този момент има огромна известност в Румъния. Това разкриване в Румъния бележи значим крайъгълен камък като нашата последваща стъпка в ЦИЕ ", дадоха отговор на въпрос на money.bg от Primark.  

Това е 15-ият пазар за търговеца на дребно, който продължава амбициозните си проекти за разширение в Централна и Източна Европа. Компанията възнамерява да отвори и втори магазин в румънската столица, само че в комерсиалния център AFI Cotroceni през 2023 година
 Primark има интерес към навлизането на пазара в Гърция
Европейски колос в евтината мода преглежда благоприятни условия за нахлуване на Балканите

Компанията отваря първи обекти в Чехия и Словакия през тази и идната година

Централна и Източна Европа е значим район за напредък за Primark. В момента английската верига за бърза мода има магазин в Словения, два магазина в Чешката република и три магазина в Полша и възнамерява да отвори още три магазина в Полша до края на 2023 година

" Амбициозните ни проекти също по този начин плануват да отворим нашия 16-ти пазар през 2023 година в Словакия - в столицата Братислава, с което магазините в ЦИЕ доближават 12 магазина в пет страни ", споделиха от Primark.

Запитани дали в проектите на Primark може да бъде включено и навлизането им в България, от компанията разясниха:

" Непрекъснато преглеждаме опциите за разширение на бизнеса на Primark и не разясняваме спекулации за това къде или по кое време можем да отворим идващите си магазини.

Засега нашият фокус е да отворим първия си магазин в ParkLake, Букурещ и по-късно да навлезем в Словакия през 2023 година Нашите проекти за напредък през 2023 година включват още три магазина в ЦИЕ - един в Румъния и два в Полша. "

Primark е учредена от Артър Райън през 1969 година като Penneys, магазин в Дъблин, за да предложи облекла на налични цени в Ирландия. Днес Primark е интернационален търговец на дребно на облекла с повече от 65 000 чиновници в 14 страни. С над 400 магазина в 14 страни в Европа и Съединени американски щати Primark чака да доближи 530 магазина до края на 2026 година, става още ясно от информацията на уеб страницата на компанията.
 Снимка 599227
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР