Една от най-големите тютюневи компании в света - Philip Morris

...
Една от най-големите тютюневи компании в света - Philip Morris
Коментари Харесай

Philip Morris вижда бъдещето на бизнеса си без дим

Една от най-големите тютюневи компании в света - Philip Morris International се трансформира към " бъдеще без пушек ", като бездимните ѝ произведения уголемяват пазара си, оповестиха от " Филип Морис " България на проведено от тях събитие в столицата. Въпреки че към момента две трети от доходи на колоса идват от обичайните му артикули, през 2022 година награваемите към този момент носят 32,1% от постъпленията . За съпоставяне, година по-рано делът им е 29,5%.

Бездимни цигари по райони

В Европейския съюз бездимните произведения към този момент носят 40% от приходите на компанията, в Източна Европа - 35%, а в Източна Азия и Австралия - 58%. На места като Близкия Изток и Африка и Южна Азия процентът е надлежно 9 и 1%. Затова и една от задачите на PMI е да се концентрира върху пазарите с ниски приходи, където потреблението на цигари към момента господства съществено.

Голямата цел на PMI е да размени напълно цигарите и до 20-30 години изцяло да спре производството им, разгласи новият основен управител на компанията за България Демиан Пинтос 

" Нашият приоритет номер едно е да откажем пушачите от цигарите. Към края на 2022 година нагреваемите артикули на PMI, като IQOS, към този момент имат 24,9 милиона възрастни консуматори по света. От тях 17,8 милиона са спрели изцяло цигарите ", съобщи Пинтос.

В България броят на потребителите е към 220 000 , като точни данни следва да бъдат оповестени в специфичен отчет за локалния пазар до няколко месеца.

На този декор световно пратките с тютюневи произведения са намалели от 877 до 641 милиарда, като задачата за 2025 година е те да бъдат 550 милиарда.

" Част от продуктите на компанията са известни и измежду малолетните, само че когато огромна компания като Philip Morris стъпи на този пазар, ще успее да вкара ред ", разяснява Диляна Якова - управител " регулации и стабилно развиване " на PMI за България.

Тя съобщи, че компанията ще се опита да насочи потреблението на тези артикули единствено към пълнолетни пушачи.

По-зелен бизнес

Новите артикули водят след себе си нови провокации. Фасовете от дълго време са проблем за околната среда, само че с навлизането в бизнес с електронни устройства компанията се изправя против ново предизвикателство - е-отпадъците.

В случая обаче има доста по-голяма опция за надзор и с помощта на програмата си Recycle е съумяла да рециклира 86% от продадените по-рано артикули. Нагреваемите тютюневи произведения обаче си остават сериозна опасност за околната среда.

През 2022 година 43% от разноските на компанията за доставяне са ориентирани към производството на бездимните артикули, което би трябвало да докара и до по-голямо запазване на околната среда. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР