Една от най-големите независими аутсорсинг компании в България - Сиксти

...
Една от най-големите независими аутсорсинг компании в България - Сиксти
Коментари Харесай

Американската ResultsCX купува българската аутсорсинг компания 60К

Една от най-големите самостоятелни аутсорсинг компании в България - " Сиксти пристан " (60K), ще има нов притежател, откакто американската ResultsCX разгласи, че я купува. Финансови детайлности към договорката не бяха оповестени.

" Сиксти пристан " е измежду десетте най-големи компании по доходи в българския аутсорсинг бизнес и има 1300 чиновници. Бъдещият притежател е оповестил проект да ги удвои, сподели източник на " Капитал ".
До 1300 чиновници за 14 години
Създадената през 2008 година от британеца Джонатан Гладуиш " Сиксти Кей " има 1300 души личен състав в офисите си в София и Пловдив, като по време на пандемията над 80% от тях работиха отдалечено. Сред клиентите, които обслужва на 23 езика, през годините са Allianz, еBay, Wizz Air, Zumba Fitness, БТК в България и други в браншове като медии, търговия, туризъм, финансови услуги и обезпечаване. Най-големите й пазари са Англия, Германия, Бенелюкс, Съединени американски щати и България. Едноличен притежател на българското сдружение е записаната в Кипър Tillbase Holdings.

За 2021 година приходите на " Сиксти Кей " доближиха 41.8 млн. лева при облага от 6.5 млн. лева
Реклама

" За мен беше наслаждение да работя с екипа си в 60К, с цел да създадем водеща аутсорсинг компания за някои от най-разпознаваемите международни марки. С наслада предавам 60K на ResultsCX ", съобщи в публично изказване Гладуиш. Преди да сътвори 60К, той работи в БТК, където доближава до концепцията да сътвори собствен аутсорсинг бизнес.
От Флорида до Югоизточна Европа
Новият притежател разгласи, че с придобиването ще разшири позициите си на европейския пазар, като за задачата открива и нова районна централа в Лондон. " Имаме доста амбициозни проекти за напредък в района и това е единствено началото. Придобиването ще ни помогне да отговорим на потребностите на клиентите ни в интервал на инфлация и нерешителен стопански интервал ", съобщи изпълнителният шеф на ResultsCX Раджеш Субраманиам.

Самата ResultsCX е основана през 1990 година с централа във Форт Лодърдейл, Флорида. Тя има 21 000 чиновници в Северна Америка, Англия и Европа, Индия и Филипините и обслужва клиенти от промишлености като опазване на здравето, медии, телекомуникации и технологии. Има към 25 центъра по света, през които дава услуги през кол-център, чат, обществени медии, автоматизирани цифрови платформи с изкуствен интелект и други
Реклама
Преди години ResultsCX беше купена от индийския фонд за дялови вложения ChrysCapital, ръководещ портфейл за 5 милиарда $. Предишният й притежател също беше фонд - One Equity Partners. Цената на договорката тогава не беше оповестена, само че е била от порядъка на 400 млн. $.
Свързани публикации Варненската " Казуалино " стана най-скъпата българска гейминг компания 15 септември 2022, 15:54 Най-големите компании за аутсорсинг: познати, огромни и растящи 25 август 2022, 10:50 Работодателите: Лесно е да се наеме украинец 15 април 2022, 06:38 Endeavor: България има по-добре развита стартъп екосистема от съседите си 22 февруари 2022, 09:57 Заетите в бранша за изнесени услуги са спаднали през 2020 година, само че приходите порастват 4 ноември 2021, 15:19 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Константин Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР