Една от най-големите компании за директен маркетинг в цяла Източна

...
Една от най-големите компании за директен маркетинг в цяла Източна
Коментари Харесай

Компания, която правеше над 1 млн. лева печалба за година, сега свива бизнеса си

Една от най-големите компании за пряк маркетинг в цяла Източна Европа - Studio Moderna, изпитва съществени усложнения, като в родната ѝ Словения медиите приказват за иден банкрут. Това е тежък удар по бизнес, почнал във времената на телешопинга, с цел да включва през днешния ден десетки артикули от разнообразни марки, предлагани в ефира, онлайн и във физически магазини в ред страни.

Сред тях е и България. Тук Studio Moderna има стотици чиновници, а последните обществени резултати на локалното ѝ поделение наподобяват повече от солидни.
 Създателят на Dormeo и Delimano е пред банкрут
Създателят на Dormeo и Delimano е пред банкрут

Studio Moderna няма пари да заплаща на чиновниците си в родната Словения

Контекст : Студио Модерна България ЕООД е записана още през 1998 година - единствено няколко години след старта на истинската словенска компания на Санди Чешко. Един от първите ѝ доста известни артикули у нас е " Космодиск ".

Освен него, обаче, компанията има доста сполучливи артикули под марките Dormeo, Delimano, Rovus, Walkmax, Wellneo и други.

Според последните обществени данни сдружението е завършило 2021 година с над 42 млн. лв. доходи и близо 1,12 млн. лв. облага - втората най-голяма най-малко от 2008 година до момента. Единствено предохдната 2020 година е била по-добра.

Едноличен притежател на капитала е Studio Moderna Holdings Investments B.V., записано в Холандия.

От друга страна : Как се е показала българската компания през 2022 година и какво е положението ѝ все още няма точни данни, само че има голям брой признаци, че понася вреди от проблемите в цялата група на Studio Moderna.

Чешко в началото се отдръпна от компанията си, само че по-късно още веднъж закупи контрола над нея. По-рано през тази година, обаче, поради доста насъбрани задължения и резултата от войната в Украйна върху бизнеса той беше заставен да продаде някои от най-важните патенти и марки на Studio Moderna.

Според словашки медии опитите за спасяването на компанията най-малко досега не са довели до резултат и по този начин в магазините няма стока, заплатите се бавят и банкрутът наподобява прекомерно евентуален.

Детайли : Според източници на Money.bg българският бизнес на Studio Moderna дълги години е бил един от сполучливите в групата, само че последователно е почнал да страда поради проблемите в компанията майка. Това е довело до съкращения, затваряне на магазини и компенсиране на спряното доставяне със стока с стартиране в продажба на продукти от други снабдители.

Справка в АПИС демонстрира, че фактически има доста понижение на обезпечените лица в сдружението - през април 2021 година те са били 351, по същото време на предходната година - 306, а през тази - 224. Сравнение на с с също демонстрира, че единствено преди година компанията е управлявала доста повече местоположения.

" Както всяка корпорация в даден миг, Студио Модерна минава през промяна, включително в резултат на Ковид, инфлацията и предизвикателната икономическа атмосфера изцяло ", дадоха отговор от Studio Moderna на запитването на Money.bg и за останалото препратиха към обществено оповестената информация от сдружението в Търговския указател.

Какво следва : По информация на Money.bg подразделенията на Studio Moderna в другите страни са били призовани от централата да търсят локални вложители, с цел да могат да продължат активността си. Това към този момент се е случило на някои пазари, като този в Северна Македония.

Още нещо : Ако Studio Moderna продължи да понижава разноските у нас или дори приключи активност, това ще се отрази съществено и на малките екрани. Традиционно фирмите за пряк маркетинг са огромен рекламодател, който купува ефирно време дори и в по-малки и нишови канали.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР