Една от най-големите и известни банки в света – германската

...
Една от най-големите и известни банки в света – германската
Коментари Харесай

Как богатите крият парите си - технологията в Deutsche Bank

Една от най-големите и известни банки в света – немската Deutsche Bank, наподобява е употребила дъщерна компания, с която е прикривала същинската идентичност на свои клиенти. Това се твърди в материал на Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ) – организацията, която разгласява Досиетата " Панама " (Panama Papers) и Досиетата от парадайса (Paradise Papers).
Коя е дъщерната компания – става въпрос за Regula, като съгласно немските управляващи въпросната компания е помогнала на над 900 немски жители да укрият налози. Германската полиция и данъчните към този момент направиха редица обиски на жилища и офиси на немски жители, банкери и счетоводители поради абсурда.
Какво съставлява Regula?
За няколко хиляди $ годишно, компании като Regula стават или акционер, или заемат директорска служба, нормално в офшорна компания. Така същинският притежател на офшорната компания не се появява.
Такъв вид услуга – един тип медиатор, в действителност не е противозаконен. Към нея се прибягва, когато обещано лице не желае гласност. Но тази услуга е доста комфортна за осъществяване на закононарушения.
Типичен образец за клиент на Regula е най-богатият филипинец – Хенри Сай. Той умря напълно неотдавна, само че положението му се пресмята на 19 милиарда $. През май, 2007 година обаче, Сай купува Starzen Holding, записана на Вирджинските Британски острови т.е. в офшорна зона. На 7 януари, 2008 година, Сай трансферира на Regula ръководството.
Клиент на Regula е и индийският милиардер Харшад Мехта, споделя ICIJ. През 2011 година против него почва следствие в Индия – че не е заявил сметки в Лихтенщайн. Но Мехта отхвърля връзка с Regula.
Далеч по-тайнствена е историята с компанията Elt Petroleum. Тя е обгрижена от панамската адвокатска фирма Mossack Fonseca, която беше в центъра на Panama Papers. И там Regula е шеф, а откъм гърба стои английски жител с адрес в графство Кент, който се намира до магазин за домашни любимци. Файлове на Mossack Fonseca от Panama Papers демонстрират, че основана в Москва компания е уведомила панамците, че и английският жител не е крайният притежател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР