Една от най-големите грижи за студентите е как могат да

...
Една от най-големите грижи за студентите е как могат да
Коментари Харесай

Най-подходящите домашни любимци за студенти

Една от най-големите грижи за студентите е по какъв начин могат да вземат домашния си любим със себе си, откакто заживеят настрана от родителите си, било то на общежитие или на квартира. Другата мисъл, която може да тревожи младежите, е по какъв начин могат да се оправят с това да имат животинче, когато към този момент се изнесат. Животните могат да се приспособяват елементарно, това обаче не важи за всички типове и би трябвало доста деликатно да проучите какво тъкмо можете да си позволите, с цел да живеете в естетика, даже и в по-малко жилище. Ето кои са някои от най-подходящите домашни любимци за студенти:

Рибки. Това може би е първият домакински любим, за който се сещате, когато се замислите, че желаете животинче, което не се нуждае от по-специални грижи, разходки и не разрушава къщата ви. Рибките са универсални, работят успокояващо и излизат относително на ниска цена, дружно с цялото съоръжение в аквариума. Ако имате рибки, няма да се срещате постоянно с ветеринар и даже можете да ги оставите за няколко дни.

Влечуго. Това е различен евентуален избор, който може да се отглежда в аквариум и не изисква изключително внимание. Ако имате змия обаче, ще би трябвало да й осигурявате жива храна, а някои от гостите ви биха се почувствали некомфортно, в случай че се озоват в една стая с сходно животно. Друг проблем, който можете да имате е с вашите хазяи, които може и да не одобрят да има влечуго в жилището.

Малка порода куче. Повечето хора откровено се радват, като видят малко пухкаво кученце на улицата или в жилището. Кучето обаче изисква доста повече грижи. Без значение от размера му, то се нуждае от разходки и може да подвига звук, който да нервира съседите ви. Ако обаче можете да се справите с това, сигурно ще се радвате на приятна компания, до момента в който подготвяте следващата си курсова работа.

Котка. Да имате котка в общежитието може да бъде доста сходно с това да сте собственик на куче. Те се оправят по-добре, когато остават сами за по-дълги интервали от време, в сравнение с кучетата, като се има поради, че не е нужно да се разхождат и спят през по-голямата част от деня, само че все пак им е скучно и самотно. Разочарованите котки също са по-склонни да се опитат да избягат. Все отново е хубаво преди да си вземете котка в общежитието, да познавате нейния темперамент и да знаете по какъв начин ще се държи в избрани обстановки.

Каквото и да изберете обаче, преди този момент се консултирайте с хазяите си и проверете дали разпоредбите в общежитието ви го разрешават.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР