Една от най-големите британски актриси участва в предаването „Кой си

...
Една от най-големите британски актриси участва в предаването „Кой си
Коментари Харесай

Джуди Денч: Ако можех да срещна Шекспир, щях да попитам няма ли роля за жена, надхвърлила 80-те

Една от най-големите английски актриси взе участие в предаването „ Кой си мислиш, че си “, в което английски звезди наблюдават родословията си и доста постоянно вършат забележителни открития за произхода си. Джуди Денч не беше изключение и откри, че има неподозирана до момента връзка с най-известното произведение на Шекспир.

Снимка: Getty Images

Актрисата е имала пралеля, която е била придворна дама на кралицата на Дания през XVI век. И то не къде да е, а в замъка Кронборг, който е вдъхновението на Шекспир за замъка, в който се развива действието в пиесата „ Хамлет “ на Уилям Шекспир.

Снимка: Getty Images

Джуди Денч стартира кариерата си като актриса в театъра точно с „ Хамлет “ и по-късно извършва още доста функции в пиеси на Барда.

През 1999 година Джуди Денч получи премията „ Оскар “ за ролята си във кино лентата „ Влюбеният Шекспир “, което е още една връзка с великия британски драматург.

Снимка: Getty Images

Джуди Денч, която има купата „ дейм “ (женският вид на „ сър “) цялостен живот се е възхищавала на Шекспир и най-голямата ѝ неосъществима фантазия е да може да го срещне.

„ Изпитвам огромна пристрастеност към Шекспир, бих желала да го срещна “, показа тя. „ Ще го попитам няма ли още някоя пиеса. Някаква роля за жена, която е трансферирала 80-те? Хубава роля, в която по опция да седнал съм през множеството време. “

Още по тематиката може да прочетете на LadyZone.bg:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР