Една от най-дългоочакваните групи на рок фестивала в Могилово тази

...
Една от най-дългоочакваните групи на рок фестивала в Могилово тази
Коментари Харесай

Europe пред bTV: Шведската група зарадва феновете си у нас с най-емблематичните си песни

Една от най-дългоочакваните групи на рок фестивала в Могилово тази година беше Europe. Шведите се постараха да изпълнят всички обичани шлагери на почитателите си. Но преди да излязат на сцената, фронтменът на групата, Джоуи Темпест, даде извънредно изявление единствено за bTV.

Джоуи Темпест за кариерата, " The Final Countdown " и обичаното място, на което са свирили

Хедлайнер във втория ден от рок фестивала в Могилово бе групата Europe и зарадваха хилядите почитатели с най-емблематичните си песни. Часове преди да излязат на сцената се срещнахме с вокала на Europe Джоуи Темпест, който ни описа за дългия път, който групата извървява.

Снимка: bTV

„ Бяхме музиканти, само че да, когато ходихме да гледаме тези рок банди като Deep Purple, си казахме „ желаеме да гонаправим “. Искаме да вървим на турнета и да, мощно мечтаехме да бъдем такива и ето ни, това е фантастично, огромни късметлии сме “, сподели Джоуи Темпест - основен вокал на Europe.

Бързият триумф на групата и огромното натоварване оказват своето въздействие и през годините бандата се разделя.

„ Ходихме на турнета към този момент 10 години. Аз желаех да да направя соло албуми, да науча повече за писането и текстовете “, изясни Джоуи Темпест.

С годините обаче осъзнават, че би трябвало още веднъж да свирят дружно.
„ Просто си мислихме, че би трябвало да се съберем, усещахме го, ние си принадлежим. Срещнахме се като бяхме младежи и просто принадлежим един на различен, би трябвало да свирим “, споделя вокалът на групата.

Снимка: bTV

Теорията, че животът на рок звездите е вреден назова „ остаряла клевета “, само че и се съгласи.

„ През 70-те и началото на 80-те имаше доста волност, доста купони. Но мисля, че най-успешните банди са тези, които имат фокус и проект, и би трябвало да бъдеш деликатен, да не слушаш неверните хора и да спреш да купонясваш толкоз доста, би трябвало да се самоконтролираш, тъй като всичко е поради музиката, поради почитателите “, сподели Темпест.

Снимка: bTV

В персонален проект той споделя, че е черпил ентусиазъм от Елтън Джон и Дейвид Бауи, само че в случай че би трябвало да избере една ария, която да извършва до края на живота си, е безапелационен: „ Двамата Боб са ми любимци, Боб Дилън, Боб Марли. Обичам хардрок музиката и моят живот е благозвучен рок и хардрок, само че аз персонално доста одобрявам артисти композитори и евентуално ще избера или Ring them bells на Боб Дилън или No woman, no cry на Боб Марли. “

Скоро групата навършва 40 години и дават обещание, че идните концерти ще бъдат истински празник. Преди това обаче раздрусаха долината на виното.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР