Една от най-честите критики на Европейския съюз (ЕС) към ИТ

...
Една от най-честите критики на Европейския съюз (ЕС) към ИТ
Коментари Харесай

ЕС иска ИТ компаниите да плащат по-големи данъци

Една от най-честите рецензии на Европейския съюз (ЕС) към ИТ колосите е, че заплащат прекомерно дребни налози на фона на огромните облаги, които имат в Европа. Сега ЕК (ЕК) предлага изменена данъчна политика, която ще засегне точно огромните ИТ компании, оповестява БиБиСи.

Зукърбърг разгласи, че съжалява, Интернет не одобри извинението

Разраства се абсурдът с "Фейсбук " във Англия, правосъден иск против обществената мрежа в Съединени американски щати

Новото предложение визира компании, които имат световен годишен оборот над 750 млн. евро и облагаеми доходи от най-малко 50 млн. евро в Европейски Съюз. Комисията желае такива компании да заплащат 3% налог върху оборота и пресмята, че това би трябвало да донесе още към 5 милиарда евро годишно доходи от налози.

Според еврокомисаря по икономическите въпроси Пиер Московиси споделя, че сега има "правен вакуум, който основава съществени пропуски " в приходите от налози за страните-членки. Той е безапелационен, че предлагането не е деяние срещу Съединени американски щати или огромните ИТ колоси като Гугъл, Фейсбук, Apple и Amazon.

Гейтс: ИТ колосите канят държавните управления да се намесят

Бил Гейтс предлага роботите да заплащат налози

Европейска комисия споделя, че мярката цели да се изравни данъчното облагане сред ИТ фирмите и обичайните компании. Комисията споделя, че междинният данъчен % за елементарните компании в Европейски Съюз е 23,3%, до момента в който за ИТ фирмите е 9,5%. Разбира се, ИТ фирмите не са съгласни и считат концепцията за популистка.

ИТ фирмите споделят, че се преценяват с локалните закони на всяка страна-членка. Държави като Франция и Англия обаче нееднократно са подлагали на критика ИТ колосите, че пренасочват приходите си през Ирландия и Люксембург, където има доста по-ниски налози или даже никакви при избрани условия.

Apple отхвърли настояването на Европейски Съюз за 13 милиарда евро налози

Московиси споделя, че се надява предлагането да бъде признато до края на тази година. Той счита, че има и поддръжката на елементарните хора и по тази причина чака бързо да получи единодушието от страните-членки.В случая е нужно утвърждението както на Европейския парламент, по този начин и на всички страни-членки, само че някои от тях към момента не са декларирали единодушие.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР