Една от големите туристически компания в България - Астрал Холидейз,

...
Една от големите туристически компания в България - Астрал Холидейз,
Коментари Харесай

Първи фалит в България заради краха на Томас Кук

Една от огромните туристически компания в България - " Астрал Холидейз ", разгласи банкрут. Туроператорът беше медиатор на обявилото неплатежоспособност английско сдружение " Томас Кук ". Почивките на част от клиентите на българското сдружение няма да се осъществят, а хората ще би трябвало да търсят парите си от застрахователя на организацията.

Представители на бранша разясняват, че това няма да е единственият банкрут в България след краха на най-старата туристическа организация в света. По публични данни 58 български хотела имат да вземат заплащания от " Томас Кук ". Вероятността да ги получат обаче е минимална, защото ще би трябвало да се наредят на опашката на кредиторите на сдружението. По данни на Института за оценки и разбори в туризма директните загуби на българските хотели са 60 млн. лв.. Ако към тях се прибавят средствата за снабдители на услуги като екскурзоводи, транспортни компании и други, сумата набъбва до най-малко 100 млн. лв..

Фалитът на " Астрал холидейз " беше разгласен в понеделник на уеб страницата на компанията, която съществува от 24 години. "
Това решение е взето след извънредно доста полемики, старания и опити да се обезпечи финансиране за сдружението. Причините да се стигне до тук са сложни ", декларират от компанията.

От известието излиза наяве, че хората, които сега са на отмора с " Астрал Холидейз ", не би трябвало да имат проблеми, защото турагентът е платил разноските по пътуването и престоя им.

Бъдещите пътувания на част от клиентите обаче ще се провалят. Клиенти с идни почивки, " които са заплатени на 100% от " Астрал Холидейз Интернешънъл " към сътрудници, ще бъдат персонално известени от чиновници на " Астрал Холидейз Интернешънъл " и ще могат да ги осъществят, излиза наяве от известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР