Една от големите агенции за кредитен рейтинг в света -

...
Една от големите агенции за кредитен рейтинг в света -
Коментари Харесай

Fitch потвърди рейтинг ‘B’ със стабилна перспектива за Еврохолд и премахна наблюдението над компанията

Една от огромните организации за кредитен рейтинг в света - Fitch Ratings, удостовери дълготрайна оценка ‘B’ със постоянна вероятност на. В известие от организацията показват още, че отстраняват холдинга отсписъка им за наблюдаване за възможна отрицателна вероятност по рейтинга (Rating Watch Negative, RWN).

Оценката на Fitch отразява намаляването на задлъжнялостта на компанията,понижения репутационен риск и отсъствието на заплаха от ликвидна рецесия поради събитията с дъщерната Евроинс Румъния. От Fitch правят оценка позитивно исъгласието на кредиторите и облигационерите на Еврохолд да не предявяват искания по отношение на проблема с румънското застрахователно сдружение, за коетосъщите са се заели документално, осигурявайки цялостна поддръжка за компанията.

От Fitch също по този начин дефинират резултатите на Еврохолд за 2022 година като по-добри оточакваните. В резултат, задлъжнялостта на холдинга понижава до по-ниско от предвижданото равнище като от организацията предвиждат в допълнение усъвършенстване напоказателя през тази година. За тази наклонност способства мощното показване наенергийния бизнес на холдинга.

Цялата информация

Eврохолд България АД

Еврохолд България АД е водеща енергийна и финансова група с активност в района на Централна,Източна и Югоизточна Европа. Акциите й се търгуват на фондовите тържища в София и Варшава.Еврохолд е притежател на Електрохолд - водещата електроенергийна група в България,притежаваща най-големия дистрибутор, снабдител и търговец на електрическа енергия в страната,която има над 3000 чиновници и обслужва съвсем 3 млн. консуматори. Еврохолд е притежател и наЕвроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), една от огромните застрахователни групи в района. ЕИГпредоставя цялостен набор от застрахователни услуги, оперира в 11 страни, обслужва над 4 млн.клиенти и има над 3000 чиновници.

www.eurohold.bg; www.electrohold.bg; www.eig.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР