Една от доминиращите тенденции на двадесетте години ще бъде „краят

...
Една от доминиращите тенденции на двадесетте години ще бъде „краят
Коментари Харесай

Bank of America: Краят на глобализацията ще бъде основна тенденция на новото десетилетие

Една от преобладаващите трендове на двадесетте години ще бъде „ краят на глобализацията “, защото от ден на ден страни, съгласно създателите на отчет на Bank of America представен pogled.info и оповестен неотдавна, осъзнават, че това събитие е довело до неустойчивост на международната стопанска система и обществени катаклизми.

Според анализаторите глобализацията, най-вече неконтролирана, траяла от към 1981 до 2016 година, завършва. Промяната на курса се дължи на „ необятното признание на обстоятелството, че глобализацията, макар че значи по-ниски потребителски цени, в това време води до закъснение на икономическия напредък, неустойчивостта на работните места и обществения напредък “.

Тази смяна в световната икономическа парадигма ще направи по-безопасно вложението в активи като скъпоценни метали и недвижими парцели, защото доста държавни управления стартират да подхващат стъпки за прекосяване към протекционистични стопански политики.

„ Държавите ще разработят ясно изразена национална индустриална политика и ще усилят разноските за научноизследователска и развойна активност (НИРД), с цел да подтикват вътрешните нововъведения, да предизвикват разрастващите се промишлености и да защитят най-важните национални компании от враждебни поглъщания от задгранични субекти “, - считат анализаторите на Bank of America.

Тенденцията за блян към „ величие “ ще излезе на напред във времето през идващото десетилетие, изключително в развитите страни, както и новата „ конкуренция с оръжия “ в киберпространството сред Съединени американски щати и Китай, която към този момент се назовава балканизация на Интернет или “Сплитернет”. Става въпрос за разтрошаване на световната мрежа на доста национални сегменти.

Надпреварата в последна сметка ще бъде извоювана от Китай и това ще разреши на Пекин в дълготраен проект да „ реализира национално предимство в технологиите като квантовите калкулации, интервенции с огромни размери данни, 5G мобилните връзки, изкуствения разсъдък, електрическите транспортни средства, роботиката и киберсигурността “.

Според отчета „ повсеместната връзка “ също ще промени структурата на обществото, защото Интернет на нещата ще бъде интегриран в съвсем всеки нов физически артикул и, както настояват критиците на тази наклонност, ще се появи мрежа от тотално човешко наблюдаване, както във кино лентата „ Специален отчет “ с Том Круз.

Въпреки че експертният отчет е цялостен с тревожни прогнози, фактът, че ерата на триумфа на глобализма наближава своя край и може да забележим превръщане на вълните на всеобщата имиграция, би трябвало да вдъхне вяра измежду доста консервативно настроени хора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР