Една невероятна сага за борба с живота и за любов,

...
Една невероятна сага за борба с живота и за любов,
Коментари Харесай

Островът на немия - невероятна сага за борба с живота и за любов

Една невероятна сага за битка с живота и за обич, за неволи и за триумфи, за резистентност и за деликатност. За мъжете и дамите от рода Бьорнебу.
През 1816 година някогашният моряк Бьорнебу, ранен и оглушал при борба, обезверен от неналичието на светлина в живота, се влачи от механа в механа в малко норвежко градче. В битка със света той взема решение да спре да приказва и за всички става Немия. Но ориста е решила да не почине, зарязан от всички - като премия за смела постъпка богат човек от градчето му предлага да стане страж на новопостроения фар. Макар фарът да се намира на самотна канара в морето, тази работа осмисля дните на младия мъж. Не след дълго неговият покровител му дава за жена щерка си и Арне пуска същински корен в негостоприемната канара, давайки живот на рода Бьорнебу.
На острова се раждат и израстват работливи и тихи мъже, само че и бунтовници, герои и философи, и нежни, и смели дами, патриоти и даже контрабандисти. Повечето от тях отпътуват, с цел да търсят самун и бъдеще на сушата, с цел да учат или да основат дружество... Влюбват се, основават свои фамилии... С тях се мени и животът, менят се времената и нравите... Цели 100 и петдесет години. Но животът на наследниците на Арне остава неразривно обвързван с острова, без значение дали ще го изоставят, или ще останат на него.
Носител на редица национални оценки, издаван на над 15 езика, Гуидо Сгардоли през днешния ден е едно от най-големите имена на литературата за младежи в Италия. Романът е почетен с най-престижната премия за детско-юношеска литература в страната - „ Андерсен “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР