Една най-големите ни надежди за медал от Зимните олимпийски игри

...
Една най-големите ни надежди за медал от Зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Радо Янков: Българите имаме потенциал, отиваме да го покажем

Една най-големите ни очаквания за орден от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг – Радослав Янков, отпътува през днешния ден за южнокорейския курорт.

Заедно с него за Игрите потеглиха и сноубордистките Александра Жекова, Теодора Пенчева и скиорката Мария Киркова.

Янков, който ще бъде и знаменосец на българската делегация в Пьонгчанг, ще започва в паралелния великански слалом. Той съобщи, че е подготвен за борба и си пожела побед, с цел да зарадва българската аудитория.

„ Дойде време за борба. Заминавам с позитивна конфигурация. Готови сме, приготвили сме багажа и отлитаме да покажем, каквото сме създали и каквото сме упражнявали. Заминаването за олимпиада е малко по-различно от заминаването за други надпревари. Малко е като за борба, като за война ", сподели Янков на Летище София.

"Усещам поддръжката от всички. Мисля, че направихме добра подготовка, изчистихме кусурите в оборудването и всичко върви, както би трябвало. Голяма чест е да размахвам знамето, ще го размахвам гордо и високо. Чест и горделивост е за мен да го направя, благодаря за поканата. Пожелавам си да покажа това, на което съм кадърен и да се върна жив и здрав. Българите имаме капацитет, имаме дух и можем да го покажем “, добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР