Една млада финландка ще влезе в историята като най-младия министър-председател

...
Една млада финландка ще влезе в историята като най-младия министър-председател
Коментари Харесай

Майка, министър, лидер: Запознайте се с най-младия европейски премиер

Една млада финландка ще влезе в историята като най-младия министър-председател в света. Санна Марин е на 34 и ще оглави държавното управление на Финландия, откакто досегашният министър председател подаде оставка. Тя ще застане отпред на коалиция, в която влизат 5 партии, чиито водачи са единствено дами. Очаква се тя да постави клетва тази седмица.
Министърка на 34 години е номинирана за министър председател на Финландия Тя е на път да стане един от най-младите държавни водачи в света
Още един забавен факт по тематиката е, че 4 от петте водачи на партиите в ръководещата коалиция са под 35 години. А за финансов министър се спряга името на 32-годишната Катри Кулмуни.



В момента, в който Марин поема държавното управление, ще бъда най-младият ръководещ министър-председател в света. Премиерът на Нова Зеландия Ясинда Ардърн е на 39, до момента в който министър председателят на Украйна Олексий Хончарук е на 35.

Въпросите и терзанията за нежната й възраст не закъсняват, а тя е безапелационна:

„ Никога не съм се замисляла за възрастта или пола си. Мисля за аргументите, поради които влязох в политиката и за нещата, поради които спечелихме доверието на гласоподавателите.”



Санна Марин бързо си пробива път в партията на социалдемократите, като единствено на 27 оглавява градската администрация на финландския град Темпере, а през 2015 година става народен представител. От юни месец е министър на превоза и връзките на страната.

Марин ще е едвам третият министър-председател от женски пол в скандинавските страни и Исландия.



Освен всичко Санна Марин е и майка на 22-месечна щерка. Вижте малко повече за персоналния живот на премиера на Финландия на ladyzone.bg:
34-годишната финландка Санна Марин влиза в историята като най-младия министър председател в света Тя ще оглави коалиция, в която влизат 5 партии, чиито водачи са единствено дами.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР