“Една малка стъпка за Китай, един голям императив, че трябва

...
“Една малка стъпка за Китай, един голям императив, че трябва
Коментари Харесай

Бъз Олдрин за днешното кацане на Луната: Една малка стъпка за китайците, един голям императив за нас

“Една дребна стъпка за Китай, един огромен императив, че би трябвало да разтеглим американското галактическо съдействие, да се върнем назад на Луната и да продължим напред към Марс ” – по този начин разяснява през днешния ден Бъз Олдрин успешното китайско кацане на противоположната страна на Луната.

Олдрин е един от тримата астронавти-участници в задача “Аполо 11 ”, в границите на която през юли 1969 година беше осъществено първото пилотирано кацане върху лунната повърхнина. Тогава Олдрин и неговият сътрудник Нийл Армстронг за пръв път стъпиха на Луната, а Майк Колинз остана в орбита към нея.

Днес, половин век по-късно, лунните проучвания са в ръцете на китайците. Прочетете публикацията на КОСМОС БГ, с цел да разберете по какъв начин това бе позволено. 

 Armstrong and Aldrin plant flag

На фотографията: астронавтите Нийл Армстронг и Бъз Олдрин забиват американското знаме на Луната през юли 1969 година Credit: NASA

Днес, 50 години по-късно, китайците са тези, които реализираха първото кацане на противоположната страна на Луната. Photo credit: CNSA/CLEP

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР