Една луда и дългоочаквана вечер за Неапол! Южноиталианският град не спа

...
Една луда и дългоочаквана вечер за Неапол!
Южноиталианският град не спа
Коментари Харесай

Неапол полудя! Наполи отново е шампион на Италия след 33 години

Една луда и дълго чакана вечер за Неапол!

Южноиталианският град не спа тази нощ, откакто Наполи победи с купата в Серия А. Това се случи 5 кръга преди края на шампионата и след тъждество 1:1 като посетител на Удинезе.

Отборът, воден от Лучано Спалети, пропусна в предходния кръг да си обезпечи Скудетото, още веднъж след реми 1:1 против Салернитана. Сега, обаче се нуждаеше единствено от 1 точка, с цел да се откъснат недостижими на върха от втория Лацио. Разликата след срещата в Удине към този момент е непреодолима – 16 точки.

Очаквайки щастливия миг, над 20 000 тифози на Наполи пътуваха до Удине, а половината от тях поддържаха прочувствено тима от трибуните на стадион „ Фриули “.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Те видяха по какъв начин домакините откриват в 13-ата минута посредством Санди Ловрич и изпаднаха в възторг през второто полувреме, когато звездата на отбора Виктор Осимен изравни в 52-ата минута след осъществяване на корнер. Нигериецът осъществя 46-ия си гол в италиянския хайлайф, с което изравни достижението на Жорж Уеа за африканец с най-вече попадения. Той можеше и да го задмине в 67-ата минута, пращайки топката за повторно в мрежата, само че съдията маркира нарушаване преди обстановката и не призна гола.

До последната минута срещата в Удине остана вълнуваща, а Удинезе опита да отнеме празника на Наполи, само че несполучливо.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР