Една крачка по-близо сме до Шенген, но няма да влезем

...
Една крачка по-близо сме до Шенген, но няма да влезем
Коментари Харесай

Милен Керемедчие: Отпадането на мониторинга по думите му е стъпка към „Шенген"

Една крачка по-близо сме до „ Шенген ", само че няма да влезем толкоз скоро, колкото ни се желае. Това сподели някогашният зам.-министър на външните работи и посланик Милен Керемедчиев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Отпадането на мониторинга по думите му е стъпка към „ Шенген ". „ Нидерландия извади това като съществена спънка за повдигането на своето несъгласие за влизането на двете страни в това пространство. Не считам, че сме се справили с корупцията, само че в бъдеще не трябва да я има дискриминирането, която съществуваше към България и Румъния. Ако погледнем последната страна, която се причисли към това пространство - Хърватия, тя не влезе с това изискване. Не мисля, че върховенството на закона и битката с корупцията в Хърватия са на такова високо равнище, каквото е то в България и Румъния, в случай, че толкоз години ние бяхме под наблюдаване ", сподели още той.

Според него бихме получили поддръжка от Австрия в случай че създадем стъпка към двустепенно влизане в „ Шенген " - първо с въздушното и морското пространство. „ По този метод първо ще покажем, че ние сме вдигнали на задоволително положително равнище защитата на нашите граници, най-много въздушни и морски, а въпреки това ще затворим устата на критиците като Австрия, които считат, че към момента има какво да се работи на нашите сухопътни граници ", разясни дипломатът.

бТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР