Една компания, оперираща от комплекс в Мианмар, е измамила над

...
Една компания, оперираща от комплекс в Мианмар, е измамила над
Коментари Харесай

100 милиона долара в крипто плащания, проследени до базирани в Мианмар „измамници“

Една компания, оперираща от комплекс в Мианмар, е измамила над 100 милиона $ от жертви за по-малко от две години, съгласно разбор на компанията за разбор на блокчейн Chainalysis и Американска група за битка с робството Международна задача за правораздаване.

Chainalysis сподели, че е наблюдавал цифрови монети, издадени от Tether, една от най-големите платформи за криптовалута в света, които са били употребявани в по този начин наречените измами с „ кръвопролитие на свине “, при които се основават подправени сантиментални връзки, с цел да се завоюва доверието на жертвата.

В него се споделя, че токените Tether са били употребявани и за осъществяване на заплащания към компания, основана в комплекс, прочут като KK Park в източен Мианмар, от фамилиите на трафикирани служащи, които съгласно него са били принудени да платят откуп за освобождението им.

„ Всеки знае отдавна, че този тип измами са основани на блокчейн, само че това е първият път, когато успяхме да го свържем с съответно местонахождение и извест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР