Една история за мъката, която може да връхлети всекиго. Изведнъж,

...
Една история за мъката, която може да връхлети всекиго. Изведнъж,
Коментари Харесай

Даная: Момичето, което си отиде, но се превърна в ангел - спаси два живота и дете ще може да гледа с очите си

Една история за тъгата, която може да връхлети всекиго. Изведнъж, ненадейно - просто един ден се събуждаш и губиш най-ценното в живота си, детето, което си основал. Но не трябва да забравяме, че даже в най-тежките ни дни и след най-тежките ни загуби би трябвало да имаме вяра в положителното и да оказваме помощ, тъй като с помощта на нас някой различен може да получи шанса да живее...

Даная беше единствено на 15, всичко беше пред нея. Цял един живот. Каква друга може да бъде прогнозата за едно дете, на което му следва единствено и само едно ярко бъдеще? За страдание, за горчиво и голямо страдание, през днешния ден за нея ще приказваме в минало време. Защото от време на време ориста раздава тежки удари и здравето на това слънчево 15-годишно дете е било изумено. 

Състоянието на Даная се утежнява преди близо седмица. Майка ѝ написа обществено послание във Facebook за да открие експерти, които да оказват помощ на щерка ѝ. Определя положението на Даная като " характерно " и се постановат бързи дейности. Много хора се отзовават и момичето получава втори късмет.

 

След ден обаче тя е оперирана и единствено две дни по-късно поема последната си глътка въздух. Даная изпада в мозъчна гибел. 



Ани Стоянова - майка на Даная

Тъжно е, неуместно е, само че в случай че в тази история има нещо положително, то би трябвало да бъде казано, тъй като е за образец. Днес, с помощта на Даная, са избавени два човешки живота. Извършени са две бъбречни трансплантации - на 28-годишен мъж и на 71-годишна жена с бъбречна непълнота. 

От обява на майката на Даная в обществените мрежи излиза наяве, че с очите на момиченцето ѝ към този момент ще гледа нейн връстник. 

Да - животът може да бъде нечовечен, само че ние можем да бъдем положителни даже и в тези моменти, стига да не забравяме, че сме индивиди. Благодарение на решението на роднините си, Даная съумя да избави три живота. Даная - ангелът, който си отиде без време, само че слънчевата ѝ сила ще остане в сърцата на околните ѝ.  

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР