Една история беляза бедствието в Мексико - начално училище в

...
Една история беляза бедствието в Мексико - начално училище в
Коментари Харесай

Трагедията в Мексико: Училището, в което звънецът повече няма да удари

Една история беляза бедствието в Мексико - начално учебно заведение в столицата се срина, починаха 37 души, множеството от тях дребни деца.

Начално учебно заведение Енрике Ребсамен в Мексико Сити.

В момента на труса, децата са в клас. Под натиска на мощното земетресение постройката рухва, а под руините ѝ остават десетки деца и техните преподаватели. Притеснени родители трескаво издирваха децата си.
Диана Лимон, гражданин на Мексико Сити:Беше цялостен безпорядък, пристигнах незабавно след труса, децата ми учат в учебно заведение на прилежащата улица. Видях по какъв начин постройката се е сринала и изпаднах в суматоха. Започнах да търча, тичах, с цел да намеря децата си и да видя дали са добре. Джонатан Мендоса, гражданин на Мексико Сити: Никой не ни дава никаква информация. Единственото, което управляващите ни споделиха, беше, че би трябвало да проверим в лечебните заведения дали околните ни са там. Семейството ми изчезна, не знам къде са.
В избавителната интервенция се включват 500 военни и 200 служители на реда. Пълна тишина - това е нареждането, с цел да могат да бъдат чути гласовете на тези, оживели след труса.

До този миг са доказани 37 жертви - измежду тях 32 деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР