Една година. Точно толкова мина от старта на българския филиал

...
Една година. Точно толкова мина от старта на българския филиал
Коментари Харесай

Една година Euronews Bulgaria – събитията, които имат значение

Една година. Точно толкоз мина от старта на българския филиал на европейския канал Euronews. Годината беше изпълнена с провокации и срещи, освен с български, само че и международни звезди.

И по този начин съвсем незабелязано измина една година. Година, в която Euronews България се утвърди на медийния пазар като малкия екран налагаща стандартите на качествената и свободна публицистика.

Euronews България беше единствената българска медия, която участва на Г-20. Срещата на водещите стопански системи в целия свят.
Свързани

Годината ни срещаше и с компликации. Съседна Турция се изправи против най-катастрофалното злополучие в своята история . Земетресението, което стана при започване на февруари, засегна няколко области, а нашите кореспонденти наблюдаваха от близко избавителните интервенции.
Свързани

Нашето начало беше белязано от войната в Украйна , от която се навърши година в края на февруари. Студиото на Euronews Bulgaria „ Годината на войната “ получи номинация за премиите за журналистика „ Свети Влас “.

Отидохме и в най-пострадалите елементи на страната, с цел да ви покажем следствията от нахлуването на Русия в Украйна.
Свързани

А българо-македонските връзки ту правеха крачка напред, ту обратно. Напрежението ескалираше и все по-често се чуваше език на омразата.

Но ние не избягахме. Продължихме все по-уверено и следвахме правилата на огромното Европейско семейство, а вие продължихте да ни приемате в домовете си, с цел да ви разбираем какво вършат българските и освен евродепутати , да ги предизвикаме да дебатират, с цел да разберем за какво е значимо да са там.
Свързани

Чрез Euronews България проследихте най-тъжните дни за Англия през 2022 година – британците се простиха със своята Кралица.
Свързани

Ексклузивните изявленията се утвърдиха като наша запазена марка. Срещнахме ви със Сесилия Атиас, братята Кличко, притежател на Нобелова премия за мир от съветската правозащитна организация „ Мемориал “ Сергей Давидис, някогашния украински президент Петро Порошенко, както и Мария Альохина от Пуси Райът.

Срещнахме ви и със международния първенец по шах Гари Каспаров, вицепремиера на Косово Емилия Реджепи, шведския евродепутат Карин Карлсбро, най-младата жена кмет в историята на Афганистан, министри в Индонезия, посланиците на Китай, Индонезия, Грузия, Украйна и даже с същинския дядо Коледа от Лапландия.

Г-20 не беше нашата последна точка, а в противен случай, насочна. Стигнахме чак до Южния полюс и Антарктида, с цел да видите този мразовит свят през нашите очи.

Осен хубостта на спорта и Световното по футбол в Катар, ви показахме и по какъв начин в модерния свят съществува модерно иго, а човешкият труд се употребява до краен лимит.

Потопихме ви света на българския шоубизнес със звезди като Панайот Панайотов и Рут Колева. А от международната сцена наши посетители бяха едни от най-хитовите реализатори като победителката от Евровизия Елена Папаризу, носителят на премия " Грами " за най-хубав латино албум и един от най-успешните DJ SICKOTOY, ALMA и хитовият гръцки диджей COYOT, румънската музикална мегазвезда Minelli от Global Records.

Трудът ни се увенча с триумф. Репортерът Кристиян Юлзари получи премия „ Валя Крушкина – публицистика за хората “, а 2022 година Завърши с една отборна победа. Главният редактор на Евронюз България Марина Стоименова завоюва премията „ Жена на годината “ в категория „ Медии “.

А Euronews България ще продължи да ви демонстрира всички гледни точки, тъй като това умеем най-добре.
 EB 1 Godina Horizontal
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР