Една година след началото на палатковия лагер и масовите протести

...
Една година след началото на палатковия лагер и масовите протести
Коментари Харесай

Майки излизат на протест Да спасим децата от системата

Една година след началото на палатковия лагер и всеобщите митинги на майки на деца с увреждания, от самодейността " Системата ни убива " провеждат нов митинг под надпис " Да спасим децата от системата ". Родителите от организацията на Вера Иванова ще изискат от държавното управление да изравни изискванията за поддръжка на деца в приемни фамилии с тази за деца, настанени при близки и родственици. Другите им претенции плануват извеждането на дете от фамилията му да бъде последна мярка, а при определяне на принуждение над дете да бъде извеждан насилникът, а не детето. От самодейността оферират и подготовката на нов документ - Стратегия за фамилията и детето.

След като извоюваха закон за персоналната помощ и нов закон за хората с увреждания през предходната година, през днешния ден част от протестиращите майки излизат на митинг с нови претенции. Първото от тях планува идентична месечна поддръжка за децата в приемните фамилии и тези, настанени при близки и родственици.

Към момента страната отпуска едно и също подкрепяне за прехрана на тези деца, диференцирано съгласно възрастта на детето, само че за фамилиите на близки и родственици има подоходен аршин, който лимитира опцията им да го получават.

Майките упорстват за равнене на тези условия. Друго тяхно искане е извеждането на дете от семейство да става единствено след привършване на всички други благоприятни условия, а решението да се взима от квалифицирани специалисти. Ако извеждането не се удостовери от съда, шефът на обществената работа да бъде отстраняван от служба, планува концепцията на " Системата ни убива ". Майките желаят още възбрана за оказване на напън върху биологичните родители да се откажат от родителските си права, безкомпромисни дейности в случаите " деца раждат деца ", модерна методика за оценка на родителския потенциал, механизми за надзор върху работата на обществените служащи.

Протестът ще стартира от Министерския съвет и ще приключи зад Народното събрание - мястото, на което преди 1 година беше ситуирана палатката на протестиращите майки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР