Една година шест от общините в област Велико Търново ще

...
Една година шест от общините в област Велико Търново ще
Коментари Харесай

Шест общини ще хвърлят отпадъци в клетка с изтекъл срок на експлоатация


Една година шест от общините в област Велико Търново ще депонират битовите си боклуци в клетката на районното хранилище в село Шереметя в отвън експлоатационния ѝ период, тъй като към момента не е определен изпълнителят, който да построи втората клетка.

В края на предходната година изтече 7-годишният експлоатационен период на клетката, в която общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица и Стражица извозваха битовите си боклуци.

Капацитетът на клетката е 217 220 тона и е напълнен, само че към момента не е завършила публичната поръчка за създаване на втората клетка, тъй че депонирането на отпадъците на районното хранилище в Шереметя евентуално ще стане рисково, стана ясно на последното съвещание на Великотърновския общински съвет.

Ако няма обжалване на публичната поръчка, построяването на втората клетка може да стартира през февруари, уточни кметът на Велико Търново Даниел Панов.

" Строителните действия могат да приключат в границите на 7 месеца до завършването на клетка номер две, а отпадъците ще се депонират на клетка номер едно като при започване на рекултивацията ѝ е допустимо част от отпадъците отвън потенциала да се предепонират на клетка номер две. "  

На този стадий от институциите няма отговор има ли екологична заплаха при потреблението на клетката, която към този момент е отвън експлоатационния си период. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР