Една година от началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна

...
Една година от началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна
Коментари Харесай

Дейли мейл: Войната в Украйна промени света, който познавахме

" Една година от началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна последствията ѝ в интернационален проект към момента се усещат ", написа в заглавие на публицистична публикация английският в. " Гардиън ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9571
" Първоначалният потрес от пълномащабната съветска инвазия беше преместен една година от началото ѝ от ужаса от броя на жертвите, които даде Украйна ", отбелязва изданието. " Десетки хиляди хора изгубиха живота си, в това число цивилни, десетки хиляди бяха ранени, а още повече носят психическата контузия на войната ", показва английският вестник. " Инфраструктурата на страната беше разрушена. Изданието привежда експертна оценка от септември, че възобновяване на Украйна може да коства 349 милиарда $, само че това число не е дефинитивно. Милиони хора напуснаха домовете си, а мнозина и страната си, показва изданието.

" Последиците от войната на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През се усещат също оттатък границите на Украйна, отбелязва английският вестник. Кризата  отприщи разрастваща се рецесия с храните, отнемайки още животи и заплашвайки стабилността и на други страни. Отраженията на спора ще се усещат може би още десетилетия ", предвижда изданието.

Друг английски вестник " Индипендънт " цитира водещ украински прокурор по военните закононарушения, съгласно който повече от 100 000 украински цивилни са убити от началото на войната, което е близо 10 пъти повече от формалните данни, които са за 8000 убити.

Според изданието това ужасяващо число илюстрира мащаба на опустошенията в Украйна, която се бори с съветската инвазия от 24 февруари предходната година.

Според друго английско издание, в. " Дейли мейл ", почналата на 24 февруари предходната година война в Украйна вечно е трансформирала света, който познаваме. Смъртта връхлетя украинците от небето, детонации раздрусаха украинските градове, съветските танкове прекосиха границата на Украйна, а близо 200 000 съветски бойци минаха в нахлуване.

Вестникът показва, че милиони хора по света се притесняваха от това нещо сходно да се случи, само че милиони тогава към момента се съмняваха. " Една година откакто Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През разпореди нашествието в Украйна нищо не е както преди ", разяснява английското издание.

" Почти половин милион бойци и от двете страни изгубиха живота си, бяха ранени или са в неопределеност, раздрани от бомби и патрони на бойните полета, което подухва мемоари от борбите през Първата и Втората международна войни ", отбелязва вестникът.

" Войната в Украйна раздруса интернационалния ред ", написа в заглавие френският вестник " Фигаро ".

" Войната надалеч не е завършила, само че към този момент надълбоко раздруса интернационалния ред ", показва изданието. Степента на измененията, провокирани от съветската инвазия в Украйна, ще зависи частично от изхода на войната на терен.

" Ако Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През излезе победител, като успее да откъсне част от Украйна и я причисли към Русия, като по този метод даде преимущество на силата над правото, салдото в света безспорно ще бъде нарушен за дълго време ", разяснява вестникът. Ако, в противен случай, украинците, подкрепени от своите западни съдружници, съумеят да прогонят съветските сили от страната, законът, свободата и демокрацията ще си поемат глътка пресен въздух на международната сцена. При всички сюжети обаче, в това число след завръщането на мира, ще би трябвало да се вземе поради предизвестеният завършек на доминирания от Запада ред в света, разяснява изданието.

Друг френски вестник " Монд " се стопира на мирния проект на Китай за Украйна.

Изданието отбелязва, че войната в Украйна слага Китай в отбранителна позиция. Няколко часа откакто Пекин се въздържа в Общото заседание на Организация на обединените нации при гласуването на резолюция, призоваваща Русия неотложно да изтегли войските си от Украйна, китайските медии към момента мълчаха по отношение на гласуването.

От друга страна, в 9:00 ч. сутринта пекинско време (3 българско) китайското министерство на външните работи разгласява на уеб страницата си " позицията на Китай за политическото споразумяване на украинската рецесия “. Пекин не е податлив да употребява думата " война " и за разлика от резолюцията на Организация на обединените нации, слага Русия и Украйна на една е и съща повърхност.

Китайският проект съдържа 12 точки, показва френският вестник. В първите две не се загатва категорично украинската " рецесия “. Първата постулира, че би трябвало да " се почита суверенитетът на всички страни “, а втората, че би трябвало да " се изостави манталитетът на Студената война “. Според Китай " сигурността на един район не би трябвало да се реализира посредством подсилване или разширение на военни блокове “, което е прикрита рецензия на самото битие на НАТО, разяснява изданието.

Третата точка от проекта е по-конкретна: " Всички страни би трябвало да оказват помощ на Русия и Украйна да работят в една и съща посока и да възобновят директния разговор допустимо най-скоро, с цел да реализиран постепенна деескалация и по-късно да се спогодят за преустановяване на огъня. Китай счита, че е належащо " възобновяване на мирните договаряния “, разяснява изданието.

Според Пекин няма боен излаз от спора: " Диалогът и договарянията са единственото жизнеспособно решение на украинската рецесия ".

Хранейки обаче малко илюзии за бързо преустановяване на спора, Китай " се опълчва на въоръжените офанзиви против атомни електроцентрали " и счита, че " не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия ", показва вестникът.

" Трябва да се противопоставим на опасността или потреблението на тези оръжия “, се прецизира в текста на мирния проект.

Китай също по този начин приканва за " преустановяване на едностранните наказания “, които единствено " основават нови проблеми “ и за " поддържане на веригите за доставки “, тъй като " световната стопанска система не би трябвало да бъде инструмент или оръжие, употребявано за политически цели “, цитира френският вестник текста на китайския кротичък проект.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР