Една футболна история има своя край. Раздялата между Манчестър Юнайтед

...
Една футболна история има своя край. Раздялата между Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Давид де Хеа се сбогува с Манчестър Юнайтед: Винаги ще е в сърцето ми

Една футболна история има своя край. Раздялата сред Манчестър Юнайтед и Давид де Хеа към този момент публично е реалност. След 12 години с екипа на „ алените дяволи “ 32-годишният испански вратар напуща като свободен сътрудник.

Де Хеа разгласи новината в обществените мрежи, изпращайки прощално писмо до почитателите на тима.

„ Бих желал да изразя своята непоколебима признателност и благодарност за любовта от последните 12 години. Постигнахме доста, откогато моят безценен сър Алекс Фъергюсън ме докара в този клуб. Изпитвах невероятна горделивост всякога, когато обличах тази фланелка, с цел да повеждам отбраната на тима, да съставлявам тази институция – най-големия клуб в света. Това беше чест, която се оказва единствено на няколко футболисти в света.

Периодът ми тук беше паметен и сполучлив. Когато напуснах Мадрид, не мислех, че ще реализираме това, което направихме дружно. Сега е подобаващият миг да подхваща ново предизвикателство и да попадна още веднъж в нова среда. Манчестър постоянно ще бъде в сърцето ми, Манчестър ме е оформил и в никакъв случай няма да ме напусне “,

показа на прощаване стражът.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от David De Gea (@d_degeaofficial)

Договорът на Де Хеа с Манчестър Юнайтед изтече началото на юли 2023 година Той мина на „ Олд Трафорд “ от Атлетико Мадрид против сумата от 25 милиона евро.

Испанският вратар изигра 545 мача за британския клуб. Има 8 трофея с Манчестър Юнайтед – първенец на Висшата лига за сезон 2012/13, притежател на ФА Къп за 2015/16, на Купата на Английската футболна лига (2016/17, 2022/23), печели три Суперкупи (2011, 2013, 2016) и номер 1 в Лига Европа за 2016/17.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР