Една футболна история е към своя край. Времето минава по-бързо,

...
Една футболна история е към своя край. Времето минава по-бързо,
Коментари Харесай

Eдна история е към своя край

Една футболна история е към своя край. Времето минава по-бързо, в сравнение с чакаме. Кристиано Роналдо. Само споменаването на това име веднага ни кара да се сетим за голям брой попадения, огромен брой титли, велики моменти на един португалски талант.

Да, само че през вчерашния ден се случи нещо немислимо. На мача Манчестър Юнайтед - Тотнъм (спечелен от " алените дяволи " с 2:0) Кристиано Роналдо си разреши да си тръгне демонстративно в 89-та минута от срещата, неудовлетворен от това, че евентуално няма да се появи в игра. Последва светкавична реакция от клуба, който през днешния ден наказа португалската звезда да не може да взе участие в срещата с Челси през уикенда и три дни да не тренира с първия тим.

Вълна от реакции заля социалните мрежи. Хората се разделиха на " за " и " срещу ". Едни плюеха загар Хааг, други му се възхищаваха. Смелост или пренебрежение е това? Вероятно има парченце и от двете. Тази история обаче не стартира тук. Тя започва още през лятото, когато Роналдо чрез своя сътрудник стартира по много явен метод да си търси нов тим, държейки това да е клуб, играещ в Шампионска лига. По една или друга причина не се стигна до сходен трансфер.

Португалецът имаше интервал, в който отсъстваше от тренировки и не се знаеше дали въобще още веднъж ще се появи на терена. Роналдо уточни, че заради персонални аргументи не се явява, а клубът почете това. Проблемите сред новия треньор Ерик загар Хааг и Кристиано продължиха. Мениджърът съобщи намерено, че физически португалецът не е подготвен да стартира мачовете от първата минута. Бавно, само че последователно Кристиано губеше своята роля в Манчестър Юнайтед.

Тук въпросът не е дали Роналдо " още го може или не ". Става дума за нещо по-голямо, нещо по-важно. Колко значим и скъп може да е един състезател, с цел да си разрешава да си потегля от мачове, когато пожелае? Има ли скъпи футболисти, които да споделят на треньора по кое време и какъв брой да играят? На тези въпроси всеки самичък може да си отговори. Има едно неписано предписание - думата на треньора е закон. Затова във футбола, както и в живота, има подчиненост.

Да, Роналдо е популярен голмайстор и футболист. Да, португалецът ще остане като един от най-хубавите за всички времена, а евентуално за мнозина и еднолично ще оглавява тази ранглиста. Ходът на един млад, окуражен треньор да накаже по този начин една легенда на футбола ще има последици. Времето ще покаже дали това е било вярното решение. Манчестър Юнайтед е тим на 120 години и е въплъщение на определението  " обичаи във футбола ".

Числата тук нямат значение, по тази причина не ги и загатваме. Темата не е статистика, а отношение. Сър Алекс Фъргюсън, който е легенда на Манчестър Юнайтед и е една от най-великите персони в историята на клуба, а и на футбола, бе загатнал в своята автобиография през 2013-та година във връзка отношението си към Бекъм: " Минутата, в която състезател на Манчестър Юнайтед намерения, че е по-голям от треньора, той би трябвало да си отиде ".

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР