Една дълго пазена тайна излезе наяве малко след поражението на

...
Една дълго пазена тайна излезе наяве малко след поражението на
Коментари Харесай

Кобрата е бил с коронавирус месец преди мача

Една дълго защитавана загадка излезе нескрито малко след провалянето на от Антъни Джошуа в дуела им за четири от общо петте международни трофеи в тежка категория на професионалния бокс в Лондон. Българският боксьор е преболедувал ковид месец преди най-важната среща в цялата си 11-годишна кариера. Въпреки че се е разминал с пневмонията и усложененията, той е бил заставен да приключи всевъзможни физически интензивности и тренировки, в това число в този интервал спаринги в най-важните три седмици преди да се качи на кръга против първенеца на планетата от Англия.

" С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкоз. Не се извинявам, самичък съм си отговорен. Не желаех никой да схваща. Това е ситуацията. Сега съм добре, всичко е супер ", съобщи Пулев пред bTV, до момента в който чакаше за допинг надзор.

Кубрат Пулев надалеч не е бил единственият, който е бил повален от подлия вирус. В тежко положение поради подлия вирус в Германия се намира персоналният му треньор Ули Вегнер. Това е била и повода Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата против Джошуа. През ноември немският експерт дойде у нас особено за подготовката със своя ученик на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едвам през вчерашния ден негативна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при идването си на английска земя и поради позитивна проба не е бил позволен до " балона ", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон предходната събота. И двата му теста са били отрицателни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха уредниците от Matchroom Boxing преди мача.

В контракта за срещата Пулев - Джошуа е била заложена уговорка, напълно във щета на българския боксьор. Според нея, в случай че Кобрата се болести с ковид преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се приключва, а дуелът пропада, без право да бъде отсрочен до цялостното възобновяване на кандидата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР