Една-четвърт от населението на Европейския съюз вече е поне с

...
Една-четвърт от населението на Европейския съюз вече е поне с
Коментари Харесай

1/4 от населението на ЕС вече е с поне една доза ваксина срещу COVID-19

Една-четвърт от популацията на Европейския съюз към този момент е най-малко с една доза ваксина против COVID-19, това демонстрират статистиките на страните членки. В Румъния държавно управление предлага да паднат част от рестриктивните мерки за ваксинираните против вируса. Подобни апели има и в Германия.

В Румъния имунизираните против COVID-19 да посещават частни празненства и всевъзможни събития на закрито, предлага държавно управление.

Обсъжда се рестрикциите за имунизираните да паднат от 1 юни. Дотогава съгласно проектите на здравните управляващи ваксинираните против COVID-19 в Румъния би трябвало да са 5 милиона.
Темата за унищожаване на някои ограничавания за имунизираните навлиза все по-активно в политическия живот на Германия.

" По конституционни аргументи е належащо имунизираните и хората с негативни проби да имат идентични права - като да вземем за пример за ваксинираните да не важи вечерният час или пък обществените ограничавания ", съобщи Йенс Шпан, министър на опазването на здравето на Германия.

Правителството предлага ваксинираните против COVID-19 свободно да посещават спортни и културни събития, магазини и фризьорски салони. Сега достъпът там е вероятен против негативен тест. Кабинетът в Берлин към този момент е изготвил проектопредложение. Очаква се то да влезе за разискване в Бундестага още тази седмица.

Ако слагането на ваксини в Европа продължи със сегашните темпове, през юли 70 % от пълнолетните ще имат сложена доза, сочат прогнозите на Евросъюза. В международен мащаб Израел продължава да оглавява класацията на най-вече имунизирани. Почти 60 % от популацията на Израел към този момент е ваксинирано. Следват Съединените щати - с към 32 % ваксинирани. На трето място в класацията е Англия - към 23 % от британците към този момент имат сложена най-малко една доза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР