Една четвърт от германските компании обмислят да преместят производството си

...
Една четвърт от германските компании обмислят да преместят производството си
Коментари Харесай

Конфедерацията на германските индустриалци предупреди за риск от масово преместване на предприятия

Една четвърт от немските компании обмислят да реалокират производството си в други страни заради инфлацията и растящите разноски за сила, предизвести неотдавна Конфедерацията на немските индустриалци.

Високите цени на силата и слабата стопанска система удрят тежко немската стопанска система, като локални компании понасят голяма тежест спрямо останалия свят, а немските бизнес модели са под голям напън, считат от конфедерацията.

Силно наранена от рецесията е енергоемката химическа индустрия на Германия и в случай че цените на силата не бъдат сложени под надзор страната ще се „ деиндустриализира “, считат от Германската асоциация на фирмите от химическата индустрия.

Тъй като цените на силата в Съединените щати са по-ниски от тези в Европа, те са една от значимите дестинации за евентуално пренасяне на индустриални линии на европейски компании. В същото време държавното управление на Съединени американски щати даде обилни дотации на своите компании посредством Закона за понижаване на инфлацията, което също сложи провокации пред европейските компании.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР