Една благородна мисъл, ако я култивирате, след 12 години ще

...
Една благородна мисъл, ако я култивирате, след 12 години ще
Коментари Харесай

Вие често носите здрави хора на гърба си ~ Петър ДЪНОВ към жените

Една благородна мисъл, в случай че я култивирате, след 12 години ще ви направи най-благородната жена.

Вие непрекъснато се демагнитизирате, гневите се, тревожите се - става приключване от нервната ви система, докрай размътване, пръсване на нервната система. Щом сте безразличен, вашата магнетическа мощ е понижена.

Когато сте здрави, може да чувствувате положението на другите. Сърцето може да загуби магнетическата си мощ. Не носете мъжете, децата си и други, както вълкът носи лисицата. Вие постоянно носите здрави хора на гърба си. Когато вършиме услуга на здрави хора, вие ги учите на леност. Всички дами Бог ги прати да работят, а вие трошите камъни.

Ако трябваше дамата да бъде слугиня, Господ трябваше да я направи от краката на мъжа. Ако трябваше да бъде стопанка - от главата. А Той я направи от реброто на мъжа - значи да му бъде приятелка в работата.

А в този момент дамите какво вършат? Стоят пред огледалото и за сватба мислят. Женитбата аз разбирам да мине човек от животинското положение в човешкото и от човешкото в Божественото. Веднъж е тази сватба, да станете жители на Небето. Затова се изисква да имате здрав разум, крепко тяло и крепко сърце.

8 февруари 1917 година
От Беседата „ Хигиена на човешката душа ”, държана в софийския женски кръжок. Преписана от бележките на госпожа Гумнерова

Източник: petardanov.com 
Картини:  „ Sleeping Woman ", „ Woman with yellow hair " - Pablo Picasso

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР