Единство по кипърския въпрос декларираха президентът на Кипър Никос Христодулидис

...
Единство по кипърския въпрос декларираха президентът на Кипър Никос Христодулидис
Коментари Харесай

Гърция и Кипър единодушни: Преговорите трябва да продължат

Единство по кипърския въпрос заявиха президентът на Кипър Никос Христодулидис и гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в Никозия. Двамата организираха диалог на четири очи, а това е пърото публично посещаване, след преизбирането на Мицотакис за министър-председател на Гърция.

 
Подкрепата на Гърция за всяка самодейност, която издигне Република Кипър във връзка с кипърският въпрос, е сигурна и подразбираща се от единствено себе си. Между двете страни има цялостна съгласуваност. От огромно значение е да отговорим на някои, които се пробват да сеят разкол в връзките сред Гърция и Кипър.
Кириакос Мицотакис, министър председател на Гърция

Кипърският президент заяви още, че при започване на септември в Кипър се чака да дойде почитан представител на Организация на обединените нации за подготовка на тристранна среща сред водачите на двете общности на острова и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в Ню Йорк.

 
Дори в случай че някои хора, било то в Атина, или в Никозия по свои лични аргументи виждат разлики сред нас, нашите цели и желания са общи, както и методът и средствата за реализиране на задачите. Следим с интерес развиването на Турция след изборите и приветстваме обществените позиции на Анкара във връзка с желанието за подсилване на евро-турските връзки. Ролята на гръцкия министър председател в Европейския съвет е доста значима.
Никос Христодулидис, президент на Кипър

Христодулидис разгласи, че Република Кипър ще поеме разноските за залесяването на регионите, наранени от скорошните пожари на остров Родос. Мицотакис сподели, че съдействието сред средиземноморските страни ще бъде все по-необходимо за дейно справяне с климатичната рецесия и благодари за помощта, която предложи на Гърция и уговорката на страната да способства за напъните за наново залесяване на остров Родос.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР