Единственото родилно отделение в Ямбол спря работа заради липсата на

...
Единственото родилно отделение в Ямбол спря работа заради липсата на
Коментари Харесай

Родилното отделение в Ямбол затвори заради липса на лекари

Единственото родилно поделение в Ямбол спря работа поради неналичието на неонатолог, заяви " Дарик ". По думите на шефа на МБАЛ " Св. Пантелеймон " доктор Панайот Диманов, мярката е краткотрайна и ще продължи доникъде на лятото. Приемът на пациенти е прекратен от през вчерашния ден.



Дефицит на експерти обаче има освен в Ямбол. Д-р Диманов твърди, че три месеца са преговаряли с лечебни заведения в цялата страна, само че без резултат, макар че заплащането, което оферират е положително, а болничното заведение е акредитирана като база за образование. До момента АГ отделението на ямболската болница е имало един неонатолог, който покривал всички наряди. Той обаче почнал специализация и се чака да се върне на работното си място най-рано през юли.

Дори и по-късно обаче казусът с неналичието на експерти остава, признава доктор Диманов. За естествената работа на отделението са нужни най-малко двама лекари.

Източник: Сега

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР