Единственото предложение по време на Националния съвет на БСП беше

...
Единственото предложение по време на Националния съвет на БСП беше
Коментари Харесай

Румен Овчаров: БСП ще търси това, което обединява партиите

„ Единственото предложение по време на Националния съвет на Българска социалистическа партия беше да се даде мандат за диалози с всички парламентарно показани групи. Т. нар. „ вътрешна съпротива “ в Българска социалистическа партия привикна първо да приказва, а след това да мисли. Те не съобразиха, че потвърждавайки, че Българска социалистическа партия би трябвало да върне мандата незабавно, компроментират позицията на президента, чиито храненици са. “

Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Румен Овчаров в ефира на NovaNews.

Румен Овчаров сподели, че Българска социалистическа партия ще търси това, което сплотява партиите, а не това, което ги разделя. „ Ако търсим това, което разделя, се връщаме там, където бяхме. Първо, би трябвало да забележим тези пет неща, които би трябвало да бъдат свършени и съгласни ли сме да ги свършим. Това са бюджетът – с ясни параметри на този бюджет – и обществени, и финансови. Другото е Шенген – какво въпреки всичко вършим, с цел да си защитим националния интерес “, разяснява Овчаров.

По думите на социалиста, задачата на срещите на Българска социалистическа партия с останалите партии е да се види има ли предпочитание да се търсят решения по тези пет консенсусни въпроса, които би трябвало да бъдат решени в къс период от време.
Той съобщи, че фигура, която да заеме позицията на министър-председател, занапред ще бъде търсена: „ Не е наложително да е от Българска социалистическа партия. Важно е да е човек, на който може да се има вяра, а не човек, който ще приказва едно, а ще прави друго, както се случваше в предния кабинет “, разяснява социалистът.

Според Румен Овчаров " Белене " би трябвало да се строи: „ Даже не два, а четири блока, плюс двата в АЕЦ „ Козлодуй ”.
„ Това, което направи служебното държавно управление на бърза ръка, под натиска на двама посланици и един консул, е жестоко нарушаване на ползите на българската страна. Не може да подпишеш 10-годишен контракт, започващ от 2024 година, в случай, че лицензът ти за употреба на 5-ти блок изтича 2027 година Не може да подпишеш 10-годишен контракт за доставка на гориво за 6-ти блок, когато имаш гориво за още 5 акции и по контракта с съветската организация – имаш за още 6 акции контрактувано гориво, т.е. на теб ще ти би трябвало чак за 2037 година гориво, а лицензът на 6-ти блок е до 2029 година и този лиценз доста мъчно ще бъде продължен “, разяснява Овчаров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР