Единственото нещо, което 46-ия парламент трябва да направи, след като

...
Единственото нещо, което 46-ия парламент трябва да направи, след като
Коментари Харесай

Георги Марков: 46-ото НС да реши датата на президентските избори

Единственото нещо, което 46-ия парламент би трябвало да направи, откакто партията на Слави Трифонов реши да не сформира кабинет, е да одобри решение за дата за президентските избори през есента. Това съобщи пред БГНЕС, някогашен парламентарен арбитър и народен представител от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Според него страната се намира в дълбока политическа парламентарна и институционална рецесия.

" Слаб парламентаризъм, слаби партии, липса на водачи. В момента 46-ото Народно заседание както се видя не може да излъчи държавно управление. Партии с по 13 или 30 депутати не могат да бъдат съществени манданосители “, безапелационен е Марков. В оставащото време до началото на септември този парламент би трябвало да реши дали да направи промени в Изборния кодекс и да се разбере за точната дата на президентския избор, е мнението на конституционалиста.
 Георги Марков: Само Петър Стоянов може да победи Румен Радев Георги Марков: Само Петър Стоянов може да победи Румен Радев
" Ако желаеме народна власт, а не анархокомунизъм, би трябвало да изградим необятен либерален фронт, отпред с Петър Стоянов ". Това написа в профи...

Марков също по този начин акцентира, че въпросът не е единствено в това да има някакво държавно управление. " Трябва да има устойчиво парламентарно болшинство, в случай че желаеме това държавно управление да изкара. Понеже няма устойчиво парламентарно болшинство, даже да се направи държавно управление след месец-два то отново ще падне. За това е разумно да отидем на избори “, съобщи той и напомни една от обичаните си изречения, че ще следим " избори до дупка “.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР