Единственото, което искате на работа е да се занимавате с

...
Единственото, което искате на работа е да се занимавате с
Коментари Харесай

Моите мили колеги

Единственото, което желаете на работа е да се занимавате с приятна активност и да припечелвате обичайно. Но вашите сътрудници вместо безшумно и добродушно да се трудят, чепкат персоналните си връзки, водят война за позиции и всяват ужас в работния развой. Така измежду интриги, неприятно въодушевление и удари под кръста, атмосферата в офиса става от тягостна по-тягостна до деня, в които дефинитивно на работа не ви се върви. Вместо пасивно да изпаднете в отчаяние или интензивно да си подадете молбата за овакантяване, помислете от кой идва най-голямата опасност за мирното битие на колектива и започнете незабавни ограничения за неутрализация.

„ Душичката ”
Това е блага, приветлива и доброжелателна жена, която е подготвена да се притече на помощ всекиму. Дори и най-малкият спор за нея е същински призрачен сън, по тази причина тя не умее да отхвърля нищо. Лесно се поддава на ангажиментите на останалите сътрудници, които се възползват от добрината й и стоварват на нея всички неприятни или срочни задания. В последна сметка, поела толкоз доста задължения, „ душичката ” не съумява да завърши ни един на време – тя изпада в потрес, всички останали се тюхкат, а шефа е гневен.

Най-добрата тактичност: Деликатно обяснете на благото творение, че следствията от сходна мекота са пагубни. Това обаче не е задоволително – належащо е пламенно да пресечете всички опити на останалите сътрудници, да й трансферират личните си задания. Теоретично звучи като да застанете сред чука и наковалнята, само че на процедура всички ще ви бъдат признателни – преди всичко " душичката ", която и до в този момент е била на ръба на изтощението, само че просто не е била способна да изрече думичката „ не ”, шефът, които ще се зарадва, че казусът е позволен без неговата интервенция и даже сътрудниците, на които ще се наложи да надвият мързела си и вследствие на това ще изпитат голямо задоволство от себе си.

„ Ветеранът ”
„ Преди всичко правехме иначе и се получаваше къде-къде по-добре ” – обича да споделя Старият вълк. Той е посветил половината от живота си, с цел да се добере до сегашната си позиция и под паника се опасява да не загуби извоюваното с пот и кръв. Всеки дилетант за него е рисков съперник, а всяко изобретение – възмутително посягане върху персоналните му заслуги. Около него последователно се образува групичка от последователи – както нагаждачи, които желаят да се възползват от престижа му, по този начин и неспособни на акомодация човеци, които изпадат в суматоха при всеки нов способ на работа. Така в колектива напрежението пораства, а работата не върви.

Най-добрата тактичност: Проявявайте към него очебийно почитание и понякога искайте препоръките му – като, несъмнено, обезателно ги следвате. Така ще спечелите доверието му, а когато не се противи напук, остарелият вълк в действителност може да бъде потребен за общото дело. А в случай че съумеете да го сближите и с младежта, от това ще завоюва целия колектив.

„ Ленивецът ”
Той търси всевъзможни мотиви, с цел да не се заеме с делата си – отклонява вниманието си със странични неща, пие кафе цялостен час и обядва два, непрекъснато се съветва с този или оня за поставените му задания и по този начин до момента в който работният ден завърши. Той не приема драговолно работата, само че му трябват пари, по тази причина всеки ден безсмилсено, само че настойчиво седи зад бюрото и съумява да подразни всички. По време на седмичното систематизиране на дилемите „ ленивецът ” е подготвен да пропълзи под масата, с цел да не го виждат, само че това е най-мащабното изпитание, на което е кадърен. Остава ви единствено метафизичен да поразсъждавате от кое място се вземат сходни екземпляри и по какъв начин е допустимо началството да ги търпи – дали са нечий роднини, смачкани от живота жертви или дебили по рождение.

Най-добрата тактичност: Покажете, че търпението ви се е изчерпило и повече няма да толерирате " ленивеца ". На първо място като спрете да го покривате пред шефа – време е самичък да поеме отговорност за постъпките си. За задачата създайте досие, в което да записвате всичките му пропуски, закъснели и незавършени планове и запознайте шефа с тази информация. Задача не е лека – допустимо е да бъдете упрекнати в изменничество, само че не забравяйте, че търтеите в никакъв случай не си потеглят сами от кошера и се постанова един ден работливите пчели, да ги изхвърлят.
Продължава: Моите благи сътрудници - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР