Единствено специален закон за узаконяване на незаконно извършваното до момента

...
Единствено специален закон за узаконяване на незаконно извършваното до момента
Коментари Харесай

Караджов: АМ Хемус е незаконен строеж, трябва извънреден з...

Единствено специфичен закон за легализиране на нелегално осъществяваното досега строителство може да даде опция за продължение на работата по Автомагистрала „ Хемус “, разгласи пред районната комисия на Народното събрание отрасловият вицепремиер Гроздан Караджов. Той даде да се разбере, че аутобанът няма да стане подготвен в околните години, като не се ангажира с съответен период, заяви bTV.

„ По сектор 4 и 5 от аутобана се е работело, само че те са противозаконни градежи “, акцентира Караджов, представен от онлайн изданието на в. “Строител “. Според него досега се е работило " на почтена дума " и в този момент за тези два сектора трябват най-малко две години за отчуждения, по-късно 2 години за градеж и дотъкмяване и може да се допуска, че в края на мандата, в случай че няма обжалвания на процедурите, ще бъдат осъществени.

За сходни проблеми и по Лот 6 приказва Караджов пред депутатите.

Министърът означи, че „ в случай че Народното събрание реши, че би трябвало да разрушим издигнатото, ще го разрушим “, само че към този момент са налети милиони левове и би трябвало да се търси решение.

„ При сектори 7 и 8 няма нелегално строителство, само че е проектирано непрофесионално, постанова се препотвърждаване на ново трасест. След това би трябвало още веднъж да се проведат отчуждения, процедура по Оценка на въздействието върху околната среда и по-късно да се осъществя строителството “, сподели още той. За тези сектори предшественикът му на поста Виолета Комитова уточни, че трасетата минават през предпазени зони

.

Все отново нещо ще стане ли готово скоро?

„ Участък 2 от трасето се чака да бъде осъществен до есента на тази година. Към момента дейностите са спрени поради смяна на първичното трасе. Поради изместване на трасето, би трябвало да се премине цялата процедура за издаване на позволение за строителство “, уточни Гроздан Караджов.

По думите му обаче секторът няма да може да се употребява, а ще влезе в употреба дружно със идващия сектор от автомагистралата. „ Вероятно двата сектора ще бъдат пуснати през юни следващата година “, сподели Караджов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР