Единственият в Китай и втори по големина в света суверенен

...
Единственият в Китай и втори по големина в света суверенен
Коментари Харесай

Вторият най голям суверенен фонд в света иска да инвестира в България

Единственият в Китай и втори по величина в света върховен фонд China Investment Corporation (CIC) изследва опциите за вложения в България. Това се разбра след среща на основния секретар на Министерството на стопанската система Владимир Туджаров с изпълнителния вицепрезидент на фонда Лиу Дзун, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Китайските вложители са на посещаване в България по покана на икономическото министерство. Целта им е да за срещнат с бизнес средата в страната, както и с бъдещите евентуални планове.

Суверенният фонд е 100% благосъстоятелност на китайската страна. Създаден е от държавно управление през 2007 година за ръководство на част от големия валутен запас на страната и осъществяване на вложения в непознати активи. Към сегашния миг активите на фонда са в размер на 900 милиарда $.

Фондът има голям оборотен капитал, който му разрешава да осъществя огромни вложения в браншове, като инфраструктура, промишлено произвеждане и туризма. CIC към този момент е стъпил на пазара във Англия, Германия, Полша, Албания и Съединени американски щати.

Главният секретар на Министерството на стопанската система срещна делегацията с капиталовата и бизнес среда у нас, като акцентира, че страната ни има основните фактори, нужни за развиването на сполучливи бизнес и капиталови планове: финансова и макроикономическа стабилност; удобен данъчен режим; стратегическото географско местонахождение, което ни нарежда като главен директен център, свързващ европейския пазар със страните от Средиземноморието, Близкия Изток и Азия.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР