Единственият син на славния партизанин, легендарен член на Политбюро и

...
Единственият син на славния партизанин, легендарен член на Политбюро и
Коментари Харесай

Ковид-19 уби единственият син на Пенчо Кубадински

Единственият наследник на славния партизанин, именит член на Политбюро и популяризирал се като ловджия №1 в годините на соца Пенчо Кубадински – Пламен, е умрял наскоро в София, научи „ Уикенд ”.

Пламен Кубадински е умрял на 28 септември едвам на 65-годишна възраст. Според близки до алената фамилия, Пламен се е споминал след затруднения, породени от Ковид-19. Той е бил заровен в извънредно стеснен кръг в фамилната гробница, до татко си Пенчо Кубадински. Смъртта му била същински потрес за цялата фамилия. Не е ясно дали наследника на аленото великолепие е бил имунизиран.

Пламен Кубадински е роден на 22 февруари 1956 година в Русе. Още от 3-годишно дете живее в София, откакто татко му Пенчо Кубадински става един от най-влиятелните хора в ръководството на страната. Пламен е приключил осма софийска гимназия, по-късно архитектура във ВИАС. В годините на соца е работил в „ Главпроект ” до неговото закриване.

След 10 ноември 1989 година точно той прави първата у нас частна проектантска компания, която е записана още в края на декември 1989-а – безусловно два месеца след смяната. В едно от дребното си изявленията признава, че печели добре и не се оплаква от безпаричие. Истинският взрив на архитектурното му студио е в интервала 1990-2003 година, когато прави стотици обекти из цялата страна. Последният огромен план на сина на Пенчо Кубадински бе приключен преди няколко години. Архитектът беше вложител и строител на огромен комплекс в Свети Влас, който беше продаден още на „ зелено ” на заможни нашенци и руснаци.

Пламен Кубадински е имал и ползи в ресторантьорския бизнес. Той години наред държеше някои от най-елитните софийски заведения за хранене, измежду които „ Кипарисите ” в столичния квартал „ Лозенец ”, където през 2008 година незнайни и до през днешния ден пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов след негова среща с наркобоса Брендо. Синът на ловджия №1 на социализма бе съучастник и с починалия към този момент олигарх Младен Мутафчийски в редица компании, занимаващи се със строителство, търговия и публично хранене. Съпругата му Ваня е приключила немска лингвистика и работи в „ Гьоте институт ”. Пламен Кубадински има и 35-годишна щерка - Мария, кръстена на баба си. Макар и приключила право в Софийския университет, тя също се занимава с бизнес.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР