Единственият по рода си 1965 Series 1 E-type Roadster направи

...
Единственият по рода си 1965 Series 1 E-type Roadster направи
Коментари Харесай

JAGUAR CLASSIC E-TYPE ДЕБЮТИРА ПО ПОВОД ПЛАТИНЕНИЯ ЮБИЛЕЙ НА АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА

Единственият по рода си 1965 Series 1 E-type Roadster направи първата си обществена изява на Платинения празник на Кралицата

• Jaguar Classic показа впечатляващия E-type Roadster на 70-годишния празник на Кралицата
• Единственият по рода си модел демонстрира опциите на Jaguar Classic и способността на екипа изцяло да преобрази E-type
• Специалните детайли включват багра, въодушевена от Union Jack, 4,7-литров редови 6-цилиндров мотор, петстепенна скоростна кутия, усъвършенствано окачване и спирачки
• Интериор по поръчка, приключен от Jaguar Classic
• Jaguar Classic създаде специфичен Roadster за клиент, който бил издигнат два дни след неговата рождена дата
• Jaguar означи юбилея на Нейно Величество Кралицата, като показа 15 от своите коли на Платинения юбилеен конкурс на 5 юни 2022 година

Jaguar Classic показа спортната икона E-type на юбилейния Платинен конкурс на Кралицата на 5 юни 2022 година Реновирането включва голям брой усъвършенствания, осъществени от експертните техници в Classic Works, и железно синьо боядисване, въодушевено от Union Jack.
Уникалният E-type направи своя дебют дружно с петнадесет емблематични Jaguar коли, които вземат участие в Юбилейния конкурс, в това число селекция от исторически значими Jaguar E-type, напълно електрически спортен автомобил I-PACE eTROPHY и още седем автомобила, всички пренасящи известни дами от обществото.
Jaguar Classic основава красиво направени E-type коли, като възвръща моделите от Series 1 до истинската им спецификация. Създаденият E-type е поръчан от клиент, който има специфични условия. Той е поискал роудстър, създаден в годината, в която е роден и приключен по самостоятелен план. Екипът на Jaguar Classic наблюдава Series 1 E-type, и открива модел, който е бил издигнат единствено два дни след датата на раждане на клиента.

През идващите 12 месеца автомобилът претърпява цялостна реорганизация, като се стартира с каросерията. Завършен в неповторимо наситено железно синьо, въодушевено от синьото на Union Jack, след голям брой съвещания и пробни творения, се основава съвършеният колорит за няколко седмици.

Интериорът по поръчка включва впечатляваща кожена тапицерия, приключена в колорит на алено, въодушевена от емблематичните английски пощенски кабини, и е ръчно направена в Jaguar Classic Works.

Водещият Bespoke инженер в Jaguar Classic, Стивън Холис, разяснява: „ Да можеш да осъществиш визията на клиента за неговия желан E-type е извънредно удовлетворяващо. Резултатът е уникален автомобил, който показва цялостния набор от благоприятни условия, предоставени от екипа на Jaguar Classic. А Платинения юбилеен конкурс на Кралицата е най-хубавото място, на което може да се появи за първи път! ”

След довеждане докрай на сглобяването на каросерията и боядисването, инженерният екип се заема с преоборудването на механичните детайли. Оригиналният 4,2-литров редов шестцилиндров мотор е сменен от по-голям 4,7-литров мотор, осигуряващ превъзходна продуктивност. Той е усъвършенстван за шофиране по пътищата и комбиниран със особено създадената петстепенна скоростна кутия на Jaguar Classic, за по-плавно, по-тихо и по-изискано шофиране.
Подобреното окачване подсигурява, че шасито може да употребява продуктивността, обезпечена от неговото задвижване, до момента в който по-широките колела, гуми и усъвършенствани спирачки обезпечават великолепно сцепление и убеденост. Спортният шумозаглушител и колекторът подсигуряват, че саундтракът на E-type дава отговор на неговия динамичен темперамент.

Съвременните технологии включват съгласуваност от 21-ви век, обезпечена от класическата информационно-развлекателна система – комбинираща контроли на сензорен екран, сателитна навигация и Bluetooth, който е идеално съгласуван с останалата част от автомобила. Мощното външно LED осветяване също по този начин обезпечава осветяване по актуалните стандарти за спомагателна убеденост при шофиране през нощта.

Серия от извънредни елементи по поръчка допълват автомобила, като този E-type включва няколко детайла, въодушевени от лимитираната сбирка E-type 60.
Новият притежател споделя: „ Исках типичен E-type, на който може да се разчита за всекидневно шофиране и да е комфортен, като в същото време остава достоверен на оригинала – и съм очарован от резултатите. Усещате историята и силата, когато влезете в творението на Jaguar Classic Works. Толкова се гордея с автомобила, който отдаденият екип там сътвори и имам привилегията да бъда негов собственик. “

Въпреки че по-голямата част от плана е по поръчка, някои детайли са налични за всички притежатели на E-type, които могат да ги закупят и да се възползват от тях. Те включват особено създадената петстепенна скоростна кутия на Jaguar Classic и тяхната Classic Infotainment система.

*Източник: www.jaguar.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР